ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμος – «κατσικόδρομος» προς τον Αγ. Ταξιάρχη Φυτόκου

δρόμος-κατσικόδρομος-προς-τον-αγ-τ-291248

Εχει μήκος μόλις ένα χιλιόμετρο κι όμως εδώ και δύο δεκαετίες και πλέον ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στον Αγιο Ταξιάρχη Φυτόκου, εξακολουθεί να είναι σε άθλια κατάσταση και ο Δήμος Βόλου να μην φροντίζει για την ασφαλτόστρωσή του.

Ο δρόμος εξυπηρετεί δέκα οικογένειες που ζουν μόνιμα στην περιοχή, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, με προβλήματα υγείας, υπάρχει μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και δέκα παιδιά (δύο εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες). Οι καθημερινές τους -ανελαστικές- ανάγκες μετακίνησης καλύπτονται μέσω του άθλιου χωματόδρομου.

Τον ίδιο όμως δρόμο, χρησιμοποιούν και αρκετά βαρέα οχήματα των υλοτόμων των γύρω περιοχών. «Σας καλούμε να φανταστείτε και να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας ως Δήμος Βόλου: βαρυφορτωμένο με καυσόξυλα φορτηγό να έρχεται αντιμέτωπο με Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν μητέρα και νήπιο, σε δρόμο «κομμένο» από νεροφαγώματα, στενό, με χαράδρα 10-15 μέτρων», αναφέρουν οι κάτοικοι σε ανοιχτή τους επιστολή την οποία έστειλαν και στο Δήμαρχο Βόλου για να διαμαρτυρηθούν για την κακή κατάσταση του δρόμου αλλά και την «αδιαφορία» και «κοροϊδία» από πλευράς του Δήμου.

«Εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες πλέον, οι επισημάνσεις μας προς τις εκάστοτε κοινοτικές και δημοτικές αρχές είναι πολλές. Ομως, η ανταπόκριση είναι σχεδόν μηδενική, αγγίζοντας πολλές φορές τα όρια της κοροϊδίας. Πιστέψαμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα έδινε λύση στο πρόβλημά μας, αλλά και πάλι η αντιμετώπιση είναι μέχρι τώρα επιφανειακή, με πρόσκαιρα «μπαλώματα» που παρασύρονται απ’ την πρώτη βροχή», καταγγέλλουν οι κάτοικοι προσκαλώντας το Δήμαρχο να διαπιστώσει την επικινδυνότητα του δρόμου.

«Σε καθημερινή βάση, ταλαιπωρούμαστε, καταστρέφουμε τα οχήματά μας και διακινδυνεύουμε την ασφάλειά μας. Δεν ζητάμε «λεωφόρο». Ζητάμε ένα δρόμο καλής βατότητας, που θα παρέχει σχετικά άνετη και ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια μας», καταλήγουν οι κάτοικοι της περιοχής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου