ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα κατά της έμφυλης βίας

μηνύματα-κατά-της-έμφυλης-βίας-289586

Φωταγώγηση της Εξωραϊστικής Λέσχης από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου – Βραβεύσεις εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Στα πορτοκαλί θα «ντυθεί» η Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου με πρωτοβουλία του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου, που στέλνει δυνατά μηνύματα κατά της βίας των γυναικών.

H συμβολική φωταγώγηση διοργανώνεται μεθαύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα το κτίριο της Εξωραϊστικής Λέσχης στον Βόλο, Ι. Καρτάλη με Πολυμέρη, στο πλαίσιο εκστρατείας 16 ημερών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για δράση και πρωτοβουλία με την ονομασία «Orange days», που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο προτάσσοντας την επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν σε γυναίκες σε όλον τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας που υπόκεινται σε συμπεριφορά (λεκτική και σωματική) βίας.

Η φωταγώγηση του κτιρίου της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου επελέγη λόγω της ιστορικότητάς του και του κεντρικού σημείου που βρίσκεται, με στόχο κυρίως την πληροφόρηση και, στη συνέχεια, τη συσπείρωση όλων για δράση και αντίδραση.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλον τον κόσμο, με το ίδιο σύνθημα και με τον ίδιο στόχο.

Βραβεύσεις στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Εκδήλωση πολυθεματική με ομιλίες και βραβεύσεις διοργανώνεται από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Παρκ. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Orange days» κατά της βίας των γυναικών, της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και της Ημέρας Διεθνούς Σοροπτιμισμού.

Η πολυθεματική εκδήλωση περιλαμβάνει τις κάτωθι ομιλίες και εισηγήσεις. Η δρ. Ευαγγελία Γκόλια, πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, θα αναπτύξει το θέμα «Ο Σοροπτιμισμός από τις Orange days στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου