ΛΑΡΙΣΑ

Κέντρο για σπάνια αυτοάνοσα ηπατικά νοσήματα η Παθολογική του Πανεπιστημιακού

κέντρο-για-σπάνια-αυτοάνοσα-ηπατικά-ν-288443

Η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) αναγνωρίσθηκε επισήμως από το Υπουργείο Υγείας μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες και αξιολογήσεις που διήρκησαν 15 μήνες (5-8-2018 έως 5-11-2019) έχοντας την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης και των θεσμικών οργάνων του ΠΓΝΛ, ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων και Πολύπλοκων Νοσημάτων, στην κύρια θεματική ενότητα: «Σπάνια Αυτοάνοσα Ηπατικά Νοσήματα» για τις υποθεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν την Αυτοάνοση Ηπατίτιδα και την Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα (υπ. Αριθμ. Υ.Π.Σχ./οικ. 74273/21 Οκτωβρίου 2019, ΦΕΚ Τεύχος Β΄4040/05.11.2019).

Η επίσημη αυτή εθνική αναγνώριση θα ενισχύσει τη συνεργασία και τη δικτύωση του ΠΓΝΛ διαμέσου της Παθολογικής Κλινικής του ΠΘ με άλλα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σε Εθνικό, και ιδιαίτερα Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας με συλλόγους ασθενών που πάσχουν από τα νοσήματα αυτά, με τελικό στόχο πάντα την παροχή αποτελεσματικής και υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας.

Ήδη το ΠΓΝΛ μέσω της Παθολογικής Κλινικής ΠΘ έχει υποβάλλει πλήρη φάκελο για ένταξή του μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής νέων μελών στο ήδη υφιστάμενο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αναφοράς ERN Rare Liver που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019 (προθεσμία έως 30 Νοεμβρίου 2019) έχοντας λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση (endorsement letter) από τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου