ΤΟΠΙΚΑ

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: «Να βάλουμε ένα τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα»

μαργαρίτης-πατσιαντάς-να-βάλουμε-έν-286741

Εργαζόμενοι ΚΑΠΗ και Παιδικών Σταθμών δήλωσαν ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο

Σοβαρές ελλείψεις, ανύπαρκτες υποδομές και πλήρη ασυνεννοησία με τον Δήμο είναι τα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εργαζομένους και μέλη του Κ.Α.Π.Η του Αγ. Βασιλείου όπως τα κατέγραψαν στην πρωινή τους επίσκεψη στο χώρο στέγασης του Κ.Α.Π.Η ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς και στελέχη της.

«Εχουμε φτάσει σε οριακό σημείο» δήλωσαν χαρακτηριστικά εργαζόμενοι και μέλη του Κ.Α.Π.Η του Αγ. Βασιλείου σε συζήτηση με το κλιμάκιο της Δημοτικής παράταξης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, τόσο ο ανεφοδιασμός του κυλικείου όσο και ο ιατρικός εξοπλισμός δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες όσων επισκέπτονται τα Κ.Α.Π.Η ενώ στον «πάγο» έχουν μπει και τα προγράμματα φυσικοθεραπείας που παρέχει το Κ.Α.Π.Η αφού παρότι έχει προσληφθεί φυσικοθεραπευτής δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για εξεύρεση κατάλληλου χώρου ώστε να πραγματοποιούνται οι συνεδρίες. Επιπρόσθετα την λειτουργία του Κ.Α.Π.Η δυσχεραίνει η συνεχής μείωση του εργατικού δυναμικού με την πλειονότητα να εργάζεται με 5μηνες συμβάσεις.

Περιοδεία σε παιδικούς σταθμούς

Παρόμοια κατάσταση (εργαζόμενους 5μηνης απασχόλησης, υποστελέχωση και αδιαφορία από την πλευρά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής) διαπίστωσαν ο κ. Πατσιαντάς και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης κατά την περιοδεία τους στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς «Αρίων» και «Νεφέλη» και στην υπηρεσία κοινωνικής μέριμνας.

Ο κ. Πατσιαντάς αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των εργαζομένων και αφουγκράστηκε την αγωνία τους για τις περικοπές σε μισθολόγια , εργατικό δυναμικό και παροχές προς τα Κ.Α.Π.Η και τους παιδικούς σταθμούς που θέτουν σε κίνδυνο την ευάριθμη και σωστή λειτουργία τους δήλωσε πως ο ίδιος και η δημοτική παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής θα σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Οπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος «η πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ και η διεκδίκηση κονδυλίων με ολοκληρωμένες προτάσεις για την κάλυψη των αναγκών στους φορείς που έχουν επωμιστεί με το δύσκολο και πολυσήμαντο έργο της παροχής φροντίδας σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος μας. Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και με την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη συγκυβέρνηση ώστε να μπει τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα που διαλύει τις ζωές μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου