ΤΟΠΙΚΑ

Ανεργία μαστίζει τους ηλεκτρολόγους – ηλεκτροτεχνίτες

ανεργία-μαστίζει-τους-ηλεκτρολόγους-82-286576

Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση – Εκλογές για νέο Δ.Σ. στις 7-8 Απριλίου

Η μεγάλη ανεργία στον κλάδο των ηλεκτρολόγων- ηλεκτροτεχνιτών, η νέα ηλεκτρολογική νομοθεσία και οι επιπτώσεις των εργατικών ρυθμίσεων στον κλάδο, απασχόλησαν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία αλλά και στο ΕΚΒ στις 7 και 8 Απριλίου με τον πρόεδρο Βαγγέλη Χαντζιάρα μιλώντας στους συναδέλφους του να ζητά από όλους να συσπειρωθούν γύρω από το Συνδικάτο καθώς όπως τόνισε τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενότητα και δυναμική στη βάση της προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου.

«Το συνδικάτο είναι ο μόνος χώρος που οι εργαζόμενοι μπορούν να εκθέσουν τα προβλήματά τους και ενωμένοι να απαιτήσουμε λύσεις σε αυτά.

Οσοι πιστεύουν ότι τελειώνοντας με το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι κερδισμένοι έχουν μεγάλο λάθος και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά καθώς μόνο μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που λαμβάνουν τα συνδικάτα μπορούν οι εργαζόμενοι και έχουν έκφραση διεκδικώντας την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την επαναφορά κατακτήσεων που είχαν κερδίσει πριν την λαίλαπα των μνημονίων» σημείωσε με νόημα ο κ. Βαγγέλης Χαντζιάρας.

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση έγινε εξάλλου συζήτηση για θέματα που αφορούν στις αλλαγές στην ηλεκτρολογική νομοθεσία και για τα οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο του κλάδου, ενώ επίσης έγινε ειδική μνεία και αναφορά σε διάφορα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της διοίκησης κυρίως με ζητήματα που αφορούσαν σε ηλεκτρολόγους που απασχολούνται σε διάφορες βιομηχανίες αλλά και άλλους χώρους δουλειάς και διεκδικούσαν την αναγνώριση οικονομικών και θεσμικών τους παροχών και για τους οποίους το Συνδικάτο έκανε παρεμβάσεις τόσο στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όσο και στα Δικαστήρια.

Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση την ερχόμενη εβδομάδα στο ΕΚΒ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου