ΤΟΠΙΚΑ

Θα τρέξουν για τον «Ιππόκαμπο»

θα-τρέξουν-για-τον-ιππόκαμπο-282451

«Μόνος σου μπορείς να πας γρήγορα. Μαζί μπορούμε να πάμε πιο μακριά». Με το σύνθημα αυτό, ο Βόλος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, τις σκυταλοδρομίες δρόμου, τα Street Relays. Φέτος μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν για την ενίσχυση του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας, «Ιππόκαμπος». Ο πήχης δε, ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά: στόχος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 1.000.

Πέρυσι, καταγράφηκαν 750 συμμετοχές πολιτών κάθε ηλικίας, που έτρεξαν στις σκυταλοδρομίες δρόμου για να ενισχύσουν το Ορφανοτροφείο της πόλης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, μίλησε για θεσμοθέτηση πλέον στην πόλη των Street Relays, τα οποία πέρυσι αγκάλιασαν εκατοντάδες Βολιώτες. «Η περσινή διοργάνωση πέτυχε. Υπήρχε η θέληση και η δίψα. Πιστεύω ότι και φέτος θα τα καταφέρουμε», είπε μεταξύ άλλων καλώντας φορείς, συλλόγους και πολίτες να πλαισιώσουν την προσπάθεια, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθεί για την ενίσχυση του «Ιππόκαμπου».

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι αυτό της ισότιμης συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του «Ιππόκαμπου», Πέτρος Μπέλλος.

Παρόντες στην προσπάθεια τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και προκειμένου να παρέχουν πρώτες βοήθειες εφόσον χρειαστεί, είναι τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος της ΛΕΔ, Βασίλης Ηλιόπουλος, κάλεσε τους Βολιώτες να κατέβουν όλοι στην παραλία την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου αλλά για αγώνα συμμετοχής.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής των Street Relays, Λευτέρης Πλακίδας, χαρακτήρισε τις σκυταλοδρομίες, «αγώνες για όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και επιπέδου άθλησης, για όρθιους και καθιστούς. Ενας αγώνας για να δείξουμε σε όλους ότι μόνος μπορεί να πάει κάποιος πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί θα φτάσουμε πιο μακριά».

Τα Street Relays θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στην παραλία του Βόλου, από την Αργώ μέχρι τον Αγιο Κωνσταντίνο.

Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες των τεσσάρων ατόμων ή ζευγάρια. Τα τέσσερα άτομα θα τρέξουν από 2 χλμ. και τα δύο άτομα από 4 χλμ. Θα υπάρχουν επίσης αγώνες και για παιδιά. Για παιδιά ηλικίας έως 7 ετών θα τρέχουν 4 άτομα επί 50 μέτρα και από 7 έως 12 ετών θα τρέχουν 4 άτομα επί 100 μέτρα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 3 ευρώ ανά άτομο για τις τετραμελείς ομάδες και 5 ευρώ ανά άτομο για τα ζευγάρια. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, vikos.relays.gr.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου