ΤΟΠΙΚΑ

30 χρόνια γράμματα στον Αη Βασίλη ~ Γράφουν λιλιπούτειοι Βολιώτες και λαμβάνουν απαντήσεις

30-χρόνια-γράμματα-στον-αη-βασίλη-γράφο-282105

Στήθηκε το κόκκινο γραμματοκιβώτιο έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Βόλο

Ηταν το 1991 όταν διανομείς των ΕΛ.ΤΑ. στον Βόλο ανέλαβαν μια ξεχωριστή αποστολή. Να διανείμουν στους μικρούς φιλοτελιστές της πόλης γράμματα- απαντήσεις από τον… Αγιο Βασίλη της Καισαρείας. Ηταν τα γράμματα στα οποία ανέλαβαν να απαντήσουν συνάδελφοί τους από την Διεύθυνση Φιλοτελισμού, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να δώσουν χαρά στους λιλιπούτειους πολίτες της χώρας, οι οποίοι απευθύνονταν γραπτώς στον αγαπημένο τους Αγιο, για να δηλώσουν… καλά παιδάκια και να ζητήσουν το δώρο τους για την Πρωτοχρονιά.

Εκτοτε, επί 30 ολόκληρα χρόνια, οι μικροί φιλοτελιστές γράφουν γράμματα στον Αγιο Βασίλη και η Διεύθυνση Φιλοτελισμού, τους απαντά, εσωκλείοντας μάλιστα τα τελευταία χρόνια και ένα μικρό φιλοτελικό δώρο. «Γράψε ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη» ονομάστηκε η δράση αγάπης υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ. η οποία σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση κοινωνικής ευθύνης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Και φέτος, έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Αγίου Νικολάου στον Βόλου, στήθηκε το κόκκινο ταχυδρομικό κουτί με τον Αγιο Βασίλη. Ηδη μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες παραλαβές γραμμάτων που στέλνουν μικροί Βολιώτες στον αγαπημένο τους Αγιο, για να κάνουν τις ευχές τους και να ζητήσουν τα δικά τους δώρα για το νέο έτος.

Μάλιστα φέτος, το κόκκινο κουτί στήθηκε νωρίτερα έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. μετά από εντολή που ήρθε από την κεντρική διεύθυνση στο πλαίσιο της δημιουργίας εορταστικού κλίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε χρόνο συγκεντρώνονται και αποστέλλονται στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, περισσότερα από 600- 700 γράμματα μικρών Βολιωτών προς τον Αη Βασίλη. Δεν είναι μόνο γράμματα που συλλέγονται στο κεντρικό κατάστημα. Και τα υποκαταστήματα αυτές τις ημέρες δημιουργούν αυτοσχέδια ταχυδρομικά κουτιά με γιορτινά περιτυλίγματα, στα οποία καταλήγουν οι γραπτές ευχές δεκάδων μικρών πολιτών.

Σε όσα γράμματα υπάρχουν πλήρη στοιχεία, όσον αφορά τη διεύθυνση, απαντούν στελέχη των ΕΛ.ΤΑ. και διανομείς φροντίζουν να παραδώσουν την αλληλογραφία, κρατώντας ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων.

«Πρόκειται για την πιο γλυκιά αποστολή που έχουμε κάθε χρόνο. Μία ευχάριστη, γιορτινή νότα, κάτι ξεχωριστό στην καθημερινότητα», αναφέρουν διανομείς των ΕΛ.ΤΑ. στον Βόλο.

Σημειώνεται ότι τα ΕΛ.ΤΑ. δημιούργησαν ένα διαδραστικό το https://hohoho.elta.gr/ στο οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψει το δικό του γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα νέα των ΕΛΤΑ, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλει το γράμμα του, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου