ΛΑΡΙΣΑ

Πανθεσσαλική κινητοποίηση συνταξιούχων αύριο στη Λάρισα

πανθεσσαλική-κινητοποίηση-συνταξιο-27897

Επί ποδός οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, αναμένεται να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται αύριο Τρίτη 12 Απριλίου στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Εξόρμηση πραγματοποίησαν, στο μεταξύ, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και στην εμπορική αγορά εκπρόσωποι Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, για την καλύτερη ενημέρωση, τη συσπείρωση των συνταξιούχων στους συλλόγους τους και τη συμμέτοχη στην αυριανή πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το κύριο μήνυμα που μετέφεραν στην εξόρμηση συζητώντας με τους συνταξιούχους ήταν ότι: «Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την κρίση ή την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε τη λογική ό,τι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί σε συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλον μας τον εργασιακό βίο, αλλά και σήμερα πληρώνουμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή».

Με την ανοχή και την αντοχή τους να έχουν εξαντληθεί, οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας αναμένεται να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην κινητοποίηση, με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας να απευθύνουν σχετικό κάλεσμα στα μέλη τους.

Σε απόγνωση οι απόμαχοι της εργασίας, ζητούν να δοθούν άμεσα λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κοινά τα αιτήματα των συνταξιούχων της Μαγνησίας: «Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις που έχουν περικοπεί, να εκδοθούν άμεσα οι νέες συντάξεις, να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές ευγηρίας, να καταργηθεί η αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία, να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο». Με την κινητοποίηση που διοργανώνεται αύριο Τρίτη, οι συνταξιούχοι απαιτούν να τους αποδοθούν «αυτά που αδίκως μας περικόπτουν για πάνω από δέκα χρόνια και να σταματήσουν οι νέες μειώσεις» όπως υπογραμμίζουν.

Για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, θα δρομολογηθούν λεωφορεία, με ώρα αναχώρησης στις 9 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2421031307, οι συνταξιούχοι δημοσίου στο τηλέφωνο 2421030472, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) στο τηλέφωνο 2421023789, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) στο τηλέφωνο 2421038663, ΝΑΤ στο τηλέφωνο 2421021102 και οι συνταξιούχοι ΑΓΕΤ στο τηλέφωνο 2421033863.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου