ΤΟΠΙΚΑ

Με λιτή μεγαλοπρέπεια η σημερινή εορτή του πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου

με-λιτή-μεγαλοπρέπεια-η-σημερινή-εορτ-278614

Μήνυμα ενότητας ο σημερινός εορτασμό του πολιούχου και προστάτη του Βόλου Αγίου Νικολάου, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο να υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαία η συνδρομή όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με την δέουσα επισημότητα, παρουσία των τοπικών αρχών, τελέστηκε σήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία στην Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους πέριξ του ναού, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση στην παραλία του Βόλου, λόγω της πανδημίας, με την αρτοκλασία να τελείται πάνω σε ειδική εξέδρα, στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού.

Με τα μέτρα να τηρούνται απαρέγκλιτα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εόρτιο χαιρετισμό του, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά «μάχη στην εντατική για να σωθούν ανθρώπινες ζωές», στους ναυτικούς «που ταξιδεύουν στα πέρατα της γης» και ευχήθηκε «να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές» λόγω της πανδημίας, και να είναι η νέα χρονιά, «χρονιά ελπίδας». Παράλληλα, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Πλήθος κόσμου είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου, συμμετέχοντας με κατάνυξη, και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, στην εορτή του πολιούχου του Βόλου, με την ευχή για υγεία, ειρήνη και ενότητα να κυριαρχεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου