ΤΟΠΙΚΑ

Εξασφαλίστηκαν 6 εκ. ευρώ στο ΓΝΒ

εξασφαλίστηκαν-6-εκ-ευρώ-στο-γνβ-2786

Σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρο Μακρή που χθες επισκέφτηκε το Αχιλλοπούλειο και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή Γιάννη Ντόκο να μιλά για «νέα σελίδα» στην λειτουργία του ΓΝΒ.

Ο κ. Μακρής ανακοίνωσε ότι ήδη εξασφαλίστηκαν 6 εκ. € περίπου για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Νοσοκομείου Βόλου για το 2011 προς τρίτους.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Ντόκος αναμένεται να καταθέσει και πρόταση προκειμένου να δρομολογηθούν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο ΓΝΒ στο μέτρο του δυνατού βέβαια όπως εξήγησε ο κ. Μακρής και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών ειδικά όπου είχαν καταγραφεί πολλά κενά και προβλήματα δυσλειτουργίας.

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ υπογράμμισε χθες ότι θα δοθεί επίσης βαρύτητα στην ωρίμανση των έργων που μπορούν να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ και τα οποία κυρίως αφορούν ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 4 εκ. € περίπου ενώ ήδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της Β’ Παθολογικής και της Ψυχιατρικής Κλινικής στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Ειδικά για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Μακρής έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία που είχε με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε την δέσμευση ότι το Νοσοκομείο Βόλου θα ενισχυθεί και με προσωπικό καθώς είναι γνωστά τα κενά που υπάρχουν και οι αυξημένες ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν ενώ όσον αφορά την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού στις Βόρειες Σποράδες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τόνισε ότι δρομολογείται πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε την τουριστική περίοδο να μην υπάρχουν προβλήματα στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μίλησε σε γιατρούς και εργαζόμενους με αφορμή την επίσκεψή του στο Βόλο είχε την ευκαιρία επίσης να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του ΓΝΒ σε συγκέντρωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Αχιλλοπούλειου.

Προκηρύχθηκε η θέση

του Διοικητή

Στο μεταξύ προκηρύχθηκαν οι θέσεις των διοικητών των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 27 Μαρτίου.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δημοσιεύτηκε εξάλλου και η επιτροπή επιλογής και αξιολόγησης διοικητών-υποδιοικητών νοσοκομείων, οι οποίοι με το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα έχουν αυξημένα προσόντα, ήτοι θα είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ και για την επιλογή τους θα συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με έμφαση τη διοίκηση, τα οικονομικά και την πληροφορική υγείας. Για την επιλογή τους συνεκτιμώνται η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση (άρθρο 2, παρ. 4, Ν. 4052/2012).

Αντίστοιχα η Επιτροπή Επιλογής με την παρ. 3 του ίδιου άρθρου και νόμου προβλέπεται να αποτελείται από τους:

1) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας

2) Τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ

3) Εναν Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή της ΕΣΔΥ ή ΑΕΙ ή ΤΕΙ με συναφές αντικείμενο

4) Εναν Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ ή μέλος του (τροποποίηση άρθρο 5, παρ.1 του Ν. 4132/2013)

5) Ενα υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου