ΤΟΠΙΚΑ

Αριστείδης Βασιλειάδης: Νέα δεδομένα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

αριστείδης-βασιλειάδης-νέα-δεδομένα-275361

Συνέντευξη του γενικού διευθυντή της Insurance Innovation Αριστείδη Βασιλειάδη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Σημαντικές αλλαγές φέρνει στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση ο νόμος GDPR για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον παρουσιάζονται καινούργιες ευκαιρίες. Το 32ο ασφαλιστικό συνέδριο του InsuranceForum.gr και του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, θα παρέχει πολύτιμη ενημέρωση στους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου.

Ο γενικός διευθυντής της Insurance Innovation. Αριστείδης Βασιλειάδης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λέει ότι η διοργάνωση θα αναλύσει τις τάσεις της αγοράς, θα μεταφέρει τον παλμό της διαμεσολάβησης και θα αναπτύξει τις αλλαγές που έρχονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Στόχος είναι η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου του Ν. Μαγνησίας για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Συνέντευξη στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Κύριε Βασιλειάδη, δώστε μας καταρχήν μερικές πληροφορίες για τα συνέδρια που διοργανώνετε, καθώς και για τους στόχους αυτών. Πού απευθύνονται και με τι ασχολούνται;

Τα ασφαλιστικά συνέδρια του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation διοργανώνονται εδώ και 9 χρόνια σταθερά σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Απευθύνονται σε όλους τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου, καθώς και σε επιχειρηματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της ασφάλισης αλλά και για τα νέα καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα.

Το insuranceforum.gr αποτελεί τη μοναδική κλαδική δημοσιογραφική ιστοσελίδα, η οποία ενημερώνει 100% για θέματα που αφορούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Με αυτήν τη λογική καθιερώθηκαν και τα συνέδριά μας, προκειμένου να βρισκόμαστε, όσο το δυνατόν συχνότερα, κοντά στους διαμεσολαβητές και να αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους, τις ανάγκες τους αλλά και τις ανησυχίες τους. Παράλληλα, μέσα από τα συνέδριά μας οι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους της αγοράς και να γνωρίσουν πρώτοι τις αλλαγές αλλά και τις προοπτικές του κλάδου.

Μιλήστε μας λίγο για τη διάρθρωση του προγράμματος του νέου σας συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στο Βόλο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Ποια είναι η γενικότερη θεματολογία; Τι ενδιαφέρον θα δούμε;

Καταρχάς, θέλω να σας πω πως είναι μεγάλη μου χαρά που θα βρεθούμε σε λίγες μέρες στον Βόλο για ακόμη μία χρονιά. Ο Βόλος αποτελεί σταθερό προορισμό για τα συνέδριά μας τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλω να ομολογήσω πως οφείλεται και στην πολύτιμη υποστήριξη του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας (ΣΥΔΑΜ). Στον Βόλο δραστηριοποιούνται εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και με το συνέδριό μας προσδοκούμε να τους ενημερώσουμε για τις εξελίξεις του κλάδου. Μέσα από ένα συνέδριο πλήρως ανανεωμένο και με ιδιαίτερα καταξιωμένους εισηγητές θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τις τάσεις της αγοράς, να μεταφέρουμε τον παλμό της διαμεσολάβησης, αλλά και να κατανοήσουμε όλες τις αλλαγές που επέρχονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας που πια καλπάζει.

Μέσα από τις δύο θεματικές ενότητες του συνεδρίου μας ο στόχος είναι ένας: Η ενημέρωση όλων των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου του Ν. Μαγνησίας για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, όπως:

– Internet of Things ή Insurance of Thigs; Έξυπνες συσκευές για έξυπνη ασφάλιση.

– Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νόμος GDPR στην εργασία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών;

– Ποιες είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο νέο ασφαλιστικό περιβάλλον;

Επίσης; κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξει και στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με όλους τους ομιλητές αλλά και ανθρώπους της αγοράς; οπού θα συζητηθούν τα σημαντικότερα θέματα του κλάδου.

Από την εμπειρία σας και την επαφή σας με τον κλάδο θα ήθελα να μας πείτε αν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αυξήθηκε η ζήτηση προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης και σύνταξης και αν ναι πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Τα πρώτα χρόνια της ύφεσης παρατηρήθηκε μία πολύ μεγάλη μείωση της ζήτησης προϊόντων υγείας και σύνταξης. Αυτό οφειλόταν στη γενικότερη οικονομική δυσκολία των πολιτών να εξασφαλίσουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους. Έτσι, η γενικότερη μείωση των δαπανών συμπαράσυρε και τον κλάδο της ασφάλισης. Παρόλα αυτά, την τελευταία διετία παρατηρείται, σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοινώνονται και από την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μία σταθερά αυξητική τάση στα προϊόντα υγείας και σύνταξης.

Η αύξηση αυτή είναι σαφές πως οφείλεται αφενός στην κοινή διαπίστωση ότι τα κρατικά ταμεία δεν πρόκειται να δώσουν στους ασφαλισμένους μία αξιοπρεπή σύνταξη και αφετέρου ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στρέφονται στην Ιδιωτική Ασφάλιση και η εμπιστοσύνη στον ασφαλιστικό κλάδο να αποκαθίσταται ακόμη περισσότερο.

Πώς μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος το συνέδριό της InsuranceInnovation;

Το 32ο ασφαλιστικό συνέδριο της Insurance Innovation θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 17.30 – 20.30 στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos.

Η είσοδος για όλους είναι εντελώς δωρεάν και η εγγραφή γίνεται την ίδια στιγμή.

Όλες τις πληροφορίες του συνεδρίου (ομιλητές, πρόγραμμα, πρόσκληση κλπ) μπορεί κάποιος να τις δει από το www.insuranceconference.gr

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Επιμελητήριο Ν. Μαγνησίας για την υποστήριξη, τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν. Μαγνησίας και την πρόεδρο Αννα Τσιτσιγιάννη για την πολύτιμη βοήθεια και την επικοινωνιακή υποστήριξη της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου