ΤΟΠΙΚΑ

Επισφαλής η λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

επισφαλής-η-λειτουργία-της-στέγης-υπο-275217

Κραυγή αγωνίας από το Σύλλογο Γονέων Α.με.Α για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι μετά από 10ετή και πλέον αγώνα, ο Σύλλογος γονέων Α.μεΑ. σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου αποφάσισαν να κάνουν χρήση του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ που προέβλεπε την ίδρυση και λειτουργία 30 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ανά την Ελλάδα.

Μία απ’ αυτές διεκδικήθηκε να λειτουργήσει και στο Βόλο καθόσον υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην περιοχή σε αυτή τη βαθμίδα κοινωνικής πρόνοιας Μέχρι τώρα η λειτουργία της Σ.Υ.Δ. ήταν ενταγμένη στα προγράμματα ΕΣΠΑ Αρχές Αυγούστου ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός υπέγραψε χρηματικό ποσό προκειμένου να γίνει προμήθεια εξοπλισμού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που τρέχει, σύμφωνα με το σύλλογο, τώρα λήγει τέλος Οκτωβρίου και η λειτουργία της Σ.Υ.Δ. περιέρχεται στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Παρά τις μέχρι τώρα επανειλημμένες προσπάθειες του Συλλόγου γονέων – επισημαίνεται στην ανακοίνωση- να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση του Δ.Σ. με το δήμαρχο Βόλου τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για τον περεταίρω προγραμματισμό αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Εδώ και ένα χρόνο οι πόρτες του κ. δημάρχου είναι κλειστές για ένα φορέα που εκπροσωπεί 350 και πλέον οικογένειες στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.

«Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Τι θα γίνουν τα επτά παιδιά που σαν αρχή εξυπηρετούνταν και μάλιστα που κάποια απ’ αυτά δεν έχουν καν οικογενειακό περιβάλλον; Για αρκετά από αυτά η ύπαρξη της Σ.Υ.Δ. είναι το μοναδικό σπίτι που διαθέτουν, αν κλείσει οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Επί πλέον ρωτάμε τι θα γίνουν οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην Παιδόπολη Αγριάς;» είναι τα ερωτήματα που απευθύνονται από το σύλλογο που εκφράζει την ανησυχία του ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη και να δοθεί η πρέπουσα λύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου