ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα μήνες «μέσα» η αγορά

δέκα-μήνες-μέσα-η-αγορά-272966

Απώλειες συνεχίζει να μετράει για 10ο μήνα από την αρχή του χρόνου η αγορά του Βόλου, με αποτέλεσμα το 2015 να χαρακτηρίζεται ως νεκρή χρονιά, η χειρότερη ολόκληρης της 10ετίας.

Ο εμπορικός κόσμος είναι δυσανασχετημένος, καθώς οι εκλογές τελείωσαν αλλά το κλίμα στην αγορά δεν αποκαταστάθηκε, καθώς η συζήτηση για τα νέα μέτρα δεν σταματά και ρίχνει την ψυχολογία του καταναλωτή.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος λέει ότι τρομοκρατούν τους καταναλωτές και το εμπόριο συνεχώς, με αποτέλεσμα η αγορά να κινείται για 10ο μήνα με υποτονικούς ρυθμούς.

«Το έχουμε πάρει απόφαση. Το 2015 είναι νεκρή χρονιά. Δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν την κατάσταση. Ολο ανακοινώνουν νέα μέτρα όταν και οι ίδιοι δεν είναι αποφασισμένοι τι ακριβώς θα κάνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο εμπορικός κόσμος παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ασφαλιστικό που τον καίει. Ο κ. Τσέλιος λέει ότι εάν καθιερώσουν ασφαλιστική εισφορά βάσει του τζίρου αυτό ακούγεται και είναι λογικό. Ομως, εξηγεί, δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο.

«Οταν λένε 100 ευρώ το μήνα εισφορά αυτό το ποσό θα προστεθεί στην πάγια; Αν είναι έτσι, τότε αποκλείεται να πληρώνει κανείς για εισφορές, καθώς η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη» συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση, οι έμποροι προτείνουν ανάλογα με το τζίρο να πληρώνει κανείς το αντίστοιχο ταμείο. Επιπλέον, να υπάρξει μία χαμηλή κατηγορία ασφάλισης για όλους και πάγωμα των οφειλών για τρία χρόνια.

«Ας το αφήνουν να λειτουργήσει έτσι πειραματικά να δουν πως θα δουλέψει. Ολος ο κόσμος θα πληρώνει κάθε μήνα τις υποχρεώσεις του. Αν ζητούμενό τους είναι να κυνηγούν τους εμπόρους που δεν πληρώνουν ΟΑΕΕ και να τους βάλουν φυλακή ας το κάνουν.

Ας φυλακίσουν τους εμπόρους επειδή η οικονομική κρίση τους δημιούργησε οφειλές άνω των 20.000 ευρώ. Δεν θα λύσει όμως αυτό την κρίση, ούτε θα σώσει από τα μνημόνια» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου