ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Βόλου

ερώτηση-μεϊκόπουλου-για-την-άμεση-κάλ-271520

Να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για να συνεχίσει το Εργαστήρι την ομαλή λειτουργία του και να μην επηρεάζεται αρνητικά η καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους, ζήτησε με Ερώτηση του από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το ΕΕΕΕΚ Βόλου φιλοξενεί παιδιά ΑμεΑ και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες απασχόλησης. “Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Γονέων, σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το ΕΕΕΕΚ αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό”, τόνισε.

Σε κενά εκπαιδευτικού προσωπικού υπάρχουν 91 διδακτικές ώρες που είναι ακάλυπτες και αυτό σημαίνει ότι το σχολείο έχει πεντάωρη και όχι εξάωρη λειτουργία. Πιο αναλυτικά, λείπουν 1 γεωπόνος, 2 καθηγητές για το εργαστήριο κεραμικής (1 καλλιτεχνικών και 1 σχεδιασμού παραγωγής προϊόντων) καθώς και 1 καθηγητής για τη διατροφή. Το εργαστήριο κεραμικής αντί για 4 εκπαιδευτικούς, έχει μόλις 2.

Εκτός, από το εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχουν κενά και σε άλλες ειδικότητες. Συγκεκριμένα, Υπάρχει το κενό του εργοθεραπευτή, ενώ υπάρχει ανάγκη και για δεύτερο ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό που δικαιούται το ΕΕΕΕΚ βάσει του αριθμού μαθητών. Ακόμα, το Εργαστήρι δεν διαθέτει εκπαιδευτικό για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ενώ σχολικός νοσηλευτής υπάρχει ένας και για το ΕΕΕΕΚ Βόλου και για το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού. Κενές είναι και 2 θέσεις ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Τα παραπάνω κενά δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Εργαστηρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τον οικογενειακό προγραμματισμό, ενώ εμποδίζουν και την υλοποίηση βασικών προγραμμάτων της δομής, αλλά και άλλες ομαδικές δραστηριότητες”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την ορθή κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου