ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα UrbanAct για τα αδέσποτα

μήνυμα-urbanact-για-τα-αδέσποτα-269314

Με τη συμμετοχή πολλών πολιτών και του καλλιτέχνη εγκαινιάστηκε προχθές η νέα εντυπωσιακή τοιχογραφία στον Βόλο

Πραγματοποιήθηκαν προχθές τα εγκαίνια της τοιχογραφίας «A day in a diary of a Voiceless», που δημιουργήθηκε σε πολυκατοικία απέναντι από το παλιό εργοστάσιο Οινοπνεύματος, επί της οδού Κολοκοτρώνη 3.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης του έργου Mattia Campo Dall’Orto, εκπρόσωποι της UrbanAct και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, οι οποίοι με την παρουσία τους ευχαρίστησαν τον καλλιτέχνη για το έργο του.

Η τοιχογραφία είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει σκύλο σε σώμα ανθρώπου να γράφει σε ημερολόγιο την καθημερινότητά του.

Οπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: «Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει σκύλο σε σώμα ανθρώπου που γράφει σε ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν».

Επισημαίνεται ότι η δημόσια τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «CityCall», του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνεται και υλοποιείται κάθε χρόνο στον Βόλο και τροφοδοτεί το μοναδικό στην Ελλάδα «Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών», το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε.

«Ευχαριστούμε εκ νέου όλους όσοι συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις δράσεις μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Υποστηρικτής της δράσης ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου