ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρβαρο το 30% των Ελλήνων

υπέρβαρο-το-30-των-ελλήνων-269234

Ο διακεκριμένος Βολιώτης παθολόγος – διατροφολόγος Δημήτρης Δελλής ανέλυσε τα μυστικά της σωστής διατροφής στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του

Στους υψηλούς δείκτες παχυσαρκίας, που αγγίζουν το 30% των Ελλήνων, αναφέρθηκε ο διακεκριμένος Βολιώτης παθολόγος – διατροφολόγος Δημήτρης Δελλής, με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του «The Dr. Dellis Diet – Δίαιτα Βασικής Ινσουλίνης», που διοργανώθηκε στην Εξωραϊστική. Ο εμπνευστής της δίαιτας, που βοηθά αποτελεσματικά στην καύση λίπους, ανέλυσε στους παριστάμενους τα μυστικά της σωστής διατροφής, κρούοντας τον κώδωνα αναφερόμενος στην υπερκατανάλωση λίπους, που χαρακτηρίζει τις γαστρονομικές συνήθειες των περισσοτέρων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης, ο κ. Δελλής μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι «τα παχύσαρκα παιδιά εξακολουθούν να είναι παχύσαρκα και στην ενήλικη ζωή τους».

Αναφερόμενους στους «χρυσούς κανόνες» της διατροφής, επικεντρώθηκε με έμφαση στην ανάγκη μείωσης του λίπους, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να μάθουμε να λαμβάνουμε πολλά μικρά γεύματα, γιατί έτσι τα μεταβολίζει καλύτερα ο οργανισμός, ενώ το μεγάλο, το ένα, προσθέτει λίπος. Πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε και να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Το μυστικό είναι πολλά μικρά γεύματα, χαμηλή κατανάλωση λίπους και κίνηση» είπε.

Αναλύοντας τη γενεσιουργό αιτία που προβλήματος, που αφορά στο υπερβολικό βάρος, επισήμανε ότι «η φύση λειτουργεί υπέρ της αποθήκευσης λίπους», ενώ τόνισε ότι οι κοινωνικές συνθήκες της εκάστοτε περιόδου καθορίζουν τη φυσική κατάσταση και το βάρος.

«Παλιά είχαν την αγωνία να επιβιώσουν, να ζήσουν και τώρα τρώμε για να χαλαρώσουμε, να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, να περάσει η ώρα» είπε, ενώ προσέθεσε ότι «πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, να εξεταστεί συνολικά το ζήτημα της διατροφής. Η δίαιτα ενός μηνός ή δέκα μέρες πριν τις γιορτές είναι δώρο άδωρο», είπε.

Στη δίαιτα χαμηλής ινσουλίνης, που προτείνει μετά από έρευνες ετών, προτάσσει μικρά γεύματα με χαμηλή θερμιδική αξία, εξαιρώντας τους υδατάνθρακες από το πρωινό. Συνεπεία των προαναφερθέντων, διατηρείται σε χαμηλό επίπεδο η ινσουλίνη, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση της καύσης λίπους. Η συγκεκριμένη δίαιτα συνιστάται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, με την εμπνευστή της, να περιγράφει όλα τα μυστικά της στο βιβλίο του, που έχει γίνει ανάρπαστο. Προσπαθεί να εμφυσήσει στον αναγνώστη, με τρόπο εύληπτο την έννοια της σωστής διατροφής, δίνοντας, επίσης, συμβουλές που αφορούν το ψυχολογικό σκέλος, που επίσης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

«Η δίαιτα βασικής ινσουλίνης καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες όσων κάνουν δίαιτα καθώς είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία, βελτιώνει όλους τους δείκτες υγείας, όσοι την υιοθετούν μπορούν να τρώνε μεγάλη ποσότητα, μπορούν να απολαμβάνουν τροφές που τους αρέσουν, και, παρά ταύτα, αδυνατίζουν γρηγορότερα» υπογράμμισε, συνοψίζοντας τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης δίαιτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου