ΤΟΠΙΚΑ

Δωροεπιταγές σε άπορες οικογένειες από τους κρεοπώλες

δωροεπιταγές-σε-άπορες-οικογένειες-α-265010

Αρτοποιοί και έμποροι συνδράμουν τους απόρους και διοργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο, με τους επαγγελματικούς κλάδους, είτε σε συλλογική βάση, είτε μεμονωμένα, να στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη, ενόψει Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, το σωματείο κρεοπωλών διέθεσε πενήντα δωροεπιταγές αξίας 25 ευρώ έκαστη, προκειμένου να μη λείψουν τα αναγκαία από το γιορτινό τραπέζι ισάριθμων άπορων οικογενειών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου κρεοπωλών, Αντώνης Κανελλόπουλος, υπογράμμισε ότι «υπάρχει πάντα ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες και τα μέλη του σωματείου συνδράμουν σε όσους έχουν ανάγκη».

Αναφερόμενος στη φετινή δράση αλληλεγγύης, ο πρόεδρος ανέφερε ότι τα μέλη του σωματείου προσέφεραν στον Δήμο Βόλου τις πενήντα δωροεπιταγές, για να τις διαθέσει σε ευπαθείς ομάδες. Στη συνέχεια, όσοι λάβουν τις δωροεπιταγές, καλούνται να απευθυνθούν στα κρεοπωλεία που συμμετέχουν στην παραπάνω κίνηση, για να παραλάβουν την αντίστοιχη ποσότητα κρέατος, για το γιορτινό τραπέζι.

Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης υλοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο από τους επαγγελματίες, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι πάντα υπάρχει ευαισθησία για τους αναξιοπαθούντες.

Με ανάλογη ευαισθησία δραστηριοποιούνται και τα μέλη του τοπικού σωματείου αρτοποιών, με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τσουράπα να υπογραμμίζει ότι «κάθε αρτοποιός προσφέρει στους συνανθρώπους μας που μαστίζονται από τη φτώχεια και έχουν ανάγκη από βοήθεια αυτές τις γιορτινές μέρες. Είναι πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις, που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα» είπε.

Παράλληλα ο κ. Τσουράπας υπογράμμισε ότι «ο κάθε αρτοποιός προτιμά να προσφέρει στη γειτονιά του, σε αυτούς που γνωρίζει ότι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Η κίνηση αλληλεγγύης σημειώνεται όλο τον χρόνο, είτε σε αρτοσκευάσματα και ψωμί, είδη πρώτης ανάγκης, είτε σε ρούχα και παιχνίδια για τα παιδάκια», είπε.

Σε ανάλογη κατεύθυνση βρίσκεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, με την πρόταση να λάβει φιλανθρωπικό χαρακτήρα ο χαρτοπόλεμος που διοργανώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να διατυπώνεται από την πλειοψηφούσα παράταξη στο διοικητικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη – πρόταση, που θα τεθεί υπόψη του διοικητικού συμβουλίου, για την οικονομική στήριξη ιδρυμάτων της περιοχής, μέσω της γιορτινής δράσης που διοργανώνεται το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς, μόλις κλείσουν τα καταστήματα στην τοπική αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου