ΤΟΠΙΚΑ

«Απόβαση» φοιτητών στο Μπάνσκο

απόβαση-φοιτητών-στο-μπάνσκο-263650

Περί τους 150 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετείχαν στην τριήμερη εκδρομή στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, προκειμένου να βρεθούν σε πάρτι σε τρία μεγάλα κλαμπ του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Συνολικά στο Μπάνσκο ταξίδεψαν το προηγούμενο τριήμερο περί τους 5.000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μετακινήθηκαν με 100 πούλμαν, προκειμένου να διασκεδάσουν.

Τα πακέτα για την οργανωμένη απόβαση στη Βουλγαρία άρχισαν να πωλούνται από τα μέσα Νοεμβρίου, με φοιτητές από τον Βόλο και τη Λάρισα, να κάνουν χρήση, στην πλειοψηφίας τους, των freedom pass που έλαβαν από την Κυβέρνηση προκειμένου να εμβολιαστούν. Εμβολιάστηκαν και πλήρωσαν μέσω των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών που έλαβαν για να συμμετέχουν στην τριήμερη εκδρομή που περιλάμβανε μετακίνηση με πούλμαν, διαμονή, πάρτι σε τρία μεγάλα κλαμπ του προορισμού, ιαματικά λουτρά και εκπτώσεις στις ενοικιάσεις σκι.

Κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, όμως ο συνωστισμός στα κλαμπ δημιουργεί φοβίες για ενδεχόμενη διασπορά του κορονοϊού.

Η συγκεκριμένη εκδρομή αποτελεί θεσμό τα τελευταία 13 χρόνια και σε αυτή συμμετέχουν παραδοσιακά και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, παρά την έκρυθμη κατάσταση εν μέσω πανδημίας, η εκδρομή πραγματοποιήθηκε και φέτος και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή.

70% οι εμβολιασμένοι φοιτητές

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το 70% των φοιτητών του είναι εμβολιασμένοι.

Η είσοδος στα κτίρια του Π.Θ. γίνεται μετά από έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid test δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη και Παρασκευή). Το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών αλλά και ο έλεγχος που γίνεται, εκτιμάται ότι έχουν συμβάλλει στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων που έχουν εκδηλωθεί από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου έως και σήμερα, στις πέντε πόλεις που εδρεύουν τμήματα του Π.Θ. έχουν νοσήσει μόλις 340 φοιτητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου