ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη προσφυγή στον εισαγγελέα από διευθυντή δημοτικού σχολείου στον Βόλο

πρώτη-προσφυγή-στον-εισαγγελέα-από-δι-263195

Στην Εισαγγελία Βόλου προσέφυγε διευθυντής δημοτικού σχολείου στον Βόλο για την περίπτωση μαθητή, που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει κάνει μάθημα ούτε μία ώρα. Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή στον εισαγγελέα από διευθυντή σχολείου, ο οποίος φαίνεται να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να πειστούν γονείς να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε επίπεδο Μαγνησίας, πέντε μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ένας μαθητής σε Γυμνάσιο της πόλης δεν έχουν πάει ούτε μία ώρα στο σχολείο από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Γονείς αρνητές προτιμούν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, μακριά από το σχολείο και τα μαθήματα, στερώντας τους το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επειδή αντιδρούν στην τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα στη διενέργεια self test και στη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Οι έξι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ολοκληρώνεται δηλαδή η μισή σχεδόν χρονιά και τα έξι παιδιά δεν έχουν κάνει ούτε ένα μάθημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τις περιπτώσεις παιδιών γονέων αρνητών δεν προβλέπεται κατ’ οίκον διδασκαλία, όπως ισχύει για άλλες περιπτώσεις μαθητών που παρουσιάζουν αντικειμενικές δυσκολίες παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο. Ετσι τα συγκεκριμένα παιδιά απλώς χρεώνονται απουσίες και μετά τα Χριστούγεννα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Ηδη, διευθυντές εξαντλούν όλα τα περιθώρια που τους δίνει ο Νόμος για να πείσουν τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο, τηρώντας τα μέτρα. Έχουν έρθει σε επικοινωνία με κάθε τρόπο με τους γονείς, τους έχουν ενημερώσει για τον νέο πιο αυστηρό Νόμο που τέθηκε σε ισχύ και προβλέπει φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Ενεργοποιούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες

Διευθυντής δημοτικού σχολείου, που φέρεται να έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα, αποφάσισε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα για να τον ενημερώσει για την περίπτωση μαθητή που παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εξακολουθεί να παραμένει εκτός σχολείου με ευθύνη των γονιών του, αρνητών του κορονοϊού.

Από την Εισαγγελία αναμένεται να δοθεί έγγραφη εντολή προς τις κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να διερευνήσουν το συμβάν στο πλαίσιο κοινωνικής έρευνας και να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

Είναι η πρώτη προσφυγή διευθυντή στην Εισαγγελία Βόλου, σε επίπεδο Μαγνησίας, στον απόηχο αιτήματος που έστειλε η Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζητώντας, μετά τα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στοιχεία για να τα παιδιά που παραμένουν εκτός σχολείου και αναζητώντας ευθύνες για τη μη ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών.

Εκτός από τον συγκεκριμένο μαθητή, για τον οποίο το θέμα έχει γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία Βόλου, υπάρχουν τέσσερις ακόμη σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους οποίους έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες με σκοπό να επιστρέψουν στο σχολείο.

Νέα προσπάθεια για τον μαθητή, που λείπει από πέρυσι!

Νέα προσπάθεια να μεταπειστούν οι γονείς γίνεται και από Γυμνάσιο της πόλης, όπου έως και πέρυσι πριν το lock down φοιτούσε μαθητής, ο οποίος μετά την επαναλειτουργία διά ζώσης της εκπαίδευσης, δεν επανεμφανίστηκε στο σχολείο. Μάλιστα φέτος, οι γονείς του δεν φρόντισαν καν να τον εγγράψουν στο σχολείο επειδή αντιδρούν στα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα έχει νέα συνάντηση με τους γονείς του παιδιού, προσβλέποντας στην επιστροφή του στο σχολείο, έστω και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε αντίθετη περίπτωση θα ενημερωθεί η Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να μη χάσει ο μαθητής τη χρονιά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου