ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις μέσω τάμπλετ στα ταξί στον Βόλο

κλήσεις-μέσω-τάμπλετ-στα-ταξί-στον-βόλ-262834

Στόχος της διοίκησης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού – Αμετάβλητο παραμένει το κόστος ελάχιστης διαδρομής στις γιορτές

Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων στρέφεται το ενδιαφέρον της διοίκησης του συνεταιρισμού Volos Taxi, με την εφαρμογή των on line κλήσεων μέσω τάμπλετ, να βρίσκονται στον άμεσο σχεδιασμό δράσης. Στο μεταξύ, παραμένει σταθερό το κόμιστρο των ταξί, καθώς δεν επιβαρύνεται με δώρο Χριστουγέννων. Κατά συνέπεια το κόστος της ελάχιστης απλής διαδρομής παραμένει 3,72 ευρώ και με τηλεφωνική κλήση στα 4,40 ευρώ και στη διάρκεια των γιορτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το τηλεφωνικό κέντρο έχει εφοδιαστεί με επιπλέον γραμμές, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και από τη στιγμή που θα εφοδιαστούν τα οχήματα με τάμπλετ θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που βασίζεται στην σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και παρέχει ανά πάσα στιγμή εικόνα για την προτεραιότητα των ταξί σε κάθε πιάτσα.

Ορισμένα ταξί διαθέτουν ήδη το συγκεκριμένο τερματικό, ενώ άμεσος στόχος είναι να υιοθετηθεί από το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου, για να βελτιωθεί η on line επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο και να καταστεί ταχύτερη η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Δίνοντας το στίγμα του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Volos Taxi, Ευδόκιμος Πασχαλίδης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «άλλαξε πρόσφατα το τηλεφωνικό κέντρο και οι γραμμές έχουν αυξηθεί από 10 σε 23, γεγονός που συνεπάγεται καλύτερη εξυπηρέτηση. Παράλληλα, έχουμε δώσει οδηγίες προς τους συναδέλφους και στις τηλεφωνήτριες, πώς να χειριστούμε τη μεγάλη ζήτηση που σημειώνεται τις μέρες των γιορτών, ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα το επιβατικό κοινό» είπε.

Παράλληλα, η εγκατάσταση τερματικών – τάμπλετ στα ραδιοταξί, αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «θα δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να επιλέγουν την πιάτσα στην οποία θα κατευθυνθούν, αναλόγως της κίνησης, και παράλληλα θα διαθέτει κουμπί κινδύνου, που θα ειδοποιεί αν βρίσκεται σε κίνδυνο κάποιος συνάδελφος».

Εορταστική κίνηση

Οι πρωτοβουλίες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σημειώνονται σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους, καθώς η επιβατική κίνηση παραμένει υποτονική, με τις ελπίδες των επαγγελματιών να στρέφονται στις γιορτινές μέρες.

Οι επαγγελματίες του κλάδου προσβλέπουν σε αύξηση της κίνησης από σήμερα, μετά την καταβολή των δώρων, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Πασχαλίδης «παραδοσιακά, η κίνηση των ταξί αυξάνεται όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στις γιορτινές μέρες ή όταν υπάρχουν επείγουσες καταστάσεις, που αφορούν σε θέματα υγείας».

Μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζεται δύσκολη η καθημερινότητα των ιδιοκτητών ταξί, με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού να τονίζει ότι «σε όλη την αγορά ήταν δύσκολος ο Νοέμβριος». Σταδιακή αύξηση της κίνησης αναμένεται, εξάλλου, από σήμερα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εναποθέτουν στις γιορτινές μέρες, τις ελπίδες για τόνωση του τζίρου.

Κλείνοντας, ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε ότι στους βασικούς στόχους του Συνεταιρισμού είναι και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων, ενώ προσέθεσε ότι «βρισκόμαστε πάντα κοντά στους πολίτες, στο επιβατικό κοινό, πάντα πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουμε και γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών, όλο τον χρόνο και ανά πάσα στιγμή. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό, που τόσα χρόνια μάς στηρίζει και μας επιλέγει για τη μετακίνησή του και ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές και ακόμη καλύτερη χρονιά, με υγεία», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου