ΛΑΡΙΣΑ

Το Π.Θ. αποχαιρέτισε έναν καθηγητή «με ψυχή»

το-π-θ-αποχαιρέτισε-έναν-καθηγητή-με-ψ-262513

Το τελευταίο αντίο σε έναν εξαίρετο καθηγητή και άνθρωπο «με ψυχή» και αισιοδοξία που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, είπε χθες η οικογένεια της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για τον Ηρακλή Χαλκίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών, μετά από σκληρή και γενναία μάχη που έδωσε ενάντια στον καρκίνο, χωρίς να λείψει ούτε μία ημέρα από τα αμφιθέατρα διδασκαλίας.

Στην κηδεία του που έγινε χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Λάρισα, το παρών έδωσε σύσσωμη σχεδόν η οικογένεια της Γεωπονικής Σχολής για να αποχαιρετίσει τον 45χρονο καθηγητή. Την ίδια ώρα, πίσω στη Σχολή όπου δίδασκε ο Ηρακλής Χαλκίδης η σημαία ήταν μεσίστια.

Ο Ηρακλής Χαλκίδης ήταν επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα τελευταία 9 χρόνια. Πηγαινοερχόταν καθημερινά από τη Λάρισα στον Βόλο για να παραδίδει μαθήματα στους φοιτητές του. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητός, τόσο στους φοιτητές του όσο και στους συναδέλφους του που, πέρα από την ακαδημαϊκή του κατάρτιση, θαύμαζαν τη στάση του απέναντι στη ζωή.

Ο καρκίνος δεν στάθηκε εμπόδιο στην ακαδημαϊκή του καριέρα. Συνέχιζε τα μαθήματα, ακόμη κι όταν ο μόνος τρόπος για να περπατά ήταν με τη βοήθεια πατερίτσας. «Μας έλεγε όλα θα πάνε καλά, θα περάσει», περιγράφει με συγκίνηση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Δημήτρης Βαφείδης.

«Ηταν ένας ζωντανός, χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, που δεν το έβαλε κάτω. Ηταν άνθρωπος με ψυχή», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βαφείδης.

Μόνο το τελευταίο διάστημα, που η επάρατος νόσος τον είχε καταβάλλει, έλειψε από το Πανεπιστήμιο, όχι όμως και από τις καρδιές των συναδέλφων του και φοιτητών του που θα τον θυμούνται με αγάπη.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος τη σχολή, που εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα: «Η Κοσμητεία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηρακλή Χαλκίδη, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την απώλεια του επιστήμονα και επίλεκτου μέλους της σχολής, που με το ήθος και την άριστη επιστημονική του κατάρτιση προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο κτίριο της Σχολής την ημέρα της κηδείας σ.σ. χθες) και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του μεταστάντος».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου