ΤΟΠΙΚΑ

Ελαβε πιστοποίηση αριστείας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ελαβε-πιστοποίηση-αριστείας-το-πανεπ-261361

Παραδόθηκε χθες από την ΑΔΙΠ στον πρύτανη του ιδρύματος Ζήση Μαμούρη

Πιστοποίηση αριστείας από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) έλαβε χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό δείκτη ποιότητας, που έλαβε το θεσσαλικό ΑΕΙ, μία διεθνή αναγνώριση που ήρθε μετά από «ακτινογραφία» που πέρασε από διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε αξιολογηθεί τελευταία φορά το 2014. Προ διμήνου η ΑΔΙΠ είχε ορίσει ομάδα εμπειρογνωμόνων οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το ίδρυμα, παρακολούθησαν και κατέγραψαν την πλήρη λειτουργία του, από την οργάνωση και εκπόνηση των προγραμμάτων σπουδών, τα μαθήματα, τις βαθμολογίες, τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, τα ερευνητικά προγράμματα, τις συνεργασίες των αποφοίτων, τα προγράμματα Erasmus.

Η ομάδα συνέταξε έκθεση βάσει της οποίας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές ποιότητας της ΑΔΙΠ και έλαβε πιστοποίηση αριστείας για το έργο που παρέχει.

Σε αυτό το πλαίσιο, χθες, στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή παρουσία των συγκλητικών του Π.Θ., στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΑΔΙΠ καθηγητής Παντελής Κυπριανός απένειμε στον πρύτανη του Π.Θ. καθηγητή Ζήση Μαμούρη το πιστοποιητικό ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Μαμούρης και Κυπριανός, η γενική διευθύντρια της ΑΔΙΠ δρ. Χριστίνα Μπέστα, ενώ ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας καθηγητής Γιάννης Θεοδωράκης παρουσίασε το εσωτερικό σύστημα διασφάλισης ποιότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα πορίσματα της έκθεσης πιστοποίησης.

«Πρόκειται για την πιο σοβαρή διαδικασία αξιολόγησης. Περιλαμβάνει πλήρη καταγραφή της λειτουργίας του ιδρύματος που βαθμολογείται σε δείκτες για κάθε μία έκφανση της δραστηριότητάς του. Με την πιστοποίηση αριστείας που λάβαμε μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί παρέχουμε άριστες υπηρεσίες εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο τρέχει αντίστοιχη πιστοποίηση για δέκα ξεχωριστά τμήματα του ιδρύματος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου