ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάστηκε η υπόθεση Χρ. Στεφόπουλου ~ Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου

εξετάστηκε-η-υπόθεση-χρ-στεφόπουλου-δ-26067

Ζητήθηκε βεβαίωση της επίδοσης βεβαιωτικών καταλόγων που θα αποδείξει ότι ο κ. Στεφόπουλος είχε γνώση του χρέους του

Συζητήθηκε χθες από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, η ένσταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζητώντας την έκπτωση του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής Χρήστου Στεφόπουλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ως γνωστόν, το αίτημα έκπτωσης ο κ. Πατσιαντάς κατέθεσε όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Στεφόπουλος, ως ομόρρυθμος εταίρος οφείλει ποσό ύψους 82.000 ευρώ περίπου στα δημοτικά ταμεία, υποστηρίζοντας ότι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ασυμβίβαστου. Μάλιστα έχει χαρακτηρίσει το θέμα πολιτικό και ηθικό.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Χρήστος Στεφόπουλος, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι είναι οφειλέτης των δημοτικών ταμείων. Σύμφωνα με τον ίδιο ζήτησε και έλαβε δύο δημοτικές ενημερότητες μία προεκλογικά και μία μετεκλογικά, τη δεύτερη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άνοιξε το θέμα της έκπτωσής του. Σε καμία από τις δύο δεν εμφανιζόταν ως οφειλέτης. «Ζήτησα τις δημοτικές ενημερότητες ως φυσικό πρόσωπο. Από την οικονομική υπηρεσία δεν με ρώτησαν αν είμαι μέλος κάποιας εταιρείας», ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου. Επιπλέον, γνωστοποίησε στο Δικαστήριο, έγγραφο που παρέλαβε μόλις χθες από την Οικονομική Υπηρεσία και βάση του οποίου, οι οφειλές του ως ομόρρυθμο μέλος εταιρείας αφορούν στο ποσό των 3.500 ευρώ.

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Στεφόπουλου, Αντώνης Ξηρός, υπογράμμισε δε, ότι για να θεωρηθεί ότι ο οφειλέτης έχει λάβει γνώση των οφειλών του, πρέπει αυτές να είναι οριστικά βεβαιωμένες. Ο ίδιος ανέφερε ότι με έγγραφό του ζήτησε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου να του κάνει γνωστό αν έχει επιδοθεί ο βεβαιωτικός κατάλογος ή όχι, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση έως και χθες. Το συγκεκριμένο στοιχείο χαρακτήρισε κρίσιμο και ζήτησε αναβολή του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατσιαντάς υπογράμμισε ότι ο κ. Στεφόπουλος είχε γνώση των οφειλών του και αναφέρθηκε στην περίπτωση μέλους της εταιρείας που προσήλθε στα δημοτικά ταμεία και πλήρωσε 10.000 ευρώ. Ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλου δεν διαθέτει σύστημα διασταύρωσης των στοιχείων, προκειμένου να «συλλαμβάνονται» οι οφειλέτες όταν προσέρχονται για την έκδοση δημοτικής ενημερότητας είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως μέλη εταιρειών. Για το θέμα των βεβαιωτικών καταλόγων, που αποδεικνύουν αν ο οφειλέτης έχει γνώση των οφειλών του ή όχι, ο κ. Πατσιαντάς ισχυρίστηκε ότι έχουν εκδοθεί, ωστόσο η Οικονομική Υπηρεσία δεν μπορεί να αποδείξει την επίδοσή τους, καθώς κάποια από τα αρχεία του Δήμου Βόλου έχουν καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιάς. Ο ίδιος ζήτησε την αυστηρή εφαρμογή της διάταξης της Δικονομίας.

Το δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα της αναβολής, ζήτησε να προσκομιστεί βεβαίωση της επίδοσης των βεβαιωτικών καταλόγων και αναμένεται εντός των ημερών να εκδώσει προδικαστική απόφαση. Τη Δευτέρα, οι δύο αντίδικοι θα επιδώσουν τα υπομνήματά τους.

Σχετικά άρθρα:

ΕΔΕ για το συμβάν στο ταμείο διέταξε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος

Ένσταση κατά του Χρ. Στεφόπουλου

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Μ. Πατσιαντάς ~ Με εισαγγελική παραγγελία οι καταστάσεις οφειλών

Πλήρη στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» καλούν σε παραίτηση τον Χ. Στεφόπουλο δίνοντας διορία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου