ΤΟΠΙΚΑ

Με τηβέννους Κ. Χαλέβας και Ι. Πολυμενίδης

με-τηβέννους-κ-χαλέβας-και-ι-πολυμενίδ-259313

Τα πτυχία τους παρέλαβαν οι προπτυχιακοί απόφοιτοι τριών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής

Επέστρεψαν στα αμφιθέατρα, μελέτησαν σκληρά και χθες φόρεσαν για μία ακόμη φορά τις τηβέννους και παρέλαβαν τους τίτλους των μεταπτυχιακών τους σπουδών.

Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας, Κώστα Χαλέβα και τον Προϊστάμενο στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων Δήμου Βόλου, Γιάννη Πολυμενίδη, οι οποίοι δεν επαναπαύονται στην πολύχρονη επαγγελματική τους πορεία, αλλά φρόντισαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Κώστας Χαλέβας παρακολούθησε για δύο συνεχόμενα εξάμηνα το μεταπτυχιακό των τμημάτων χωροταξίας και οικονομικού «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό». «Παρακολουθούσα μαθήματα καθημερινά από τις 3 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Οι παρουσίες ήταν υποχρεωτικές.

Ηταν αρκετά δύσκολο, θεώρησα όμως αναγκαίο να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Χαλέβας με το νέο του πτυχίο στο χέρι.

Για τον κ. Χαλέβα αυτό ήταν το δεύτερο μεταπτυχιακό πάνω στο οποίο στήριξε και τη διπλωματική του εργασία για την αναγνώριση της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστικής διαδρομής.
Μάλιστα μαζί με δύο ακόμη αποφοίτους του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, αποτέλεσε την πρώτη «φουρνιά» αποφοίτων του προγράμματος.

Κώστας Χαλέβας: «Ως πρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου για τον πολιτισμό θεώρησα ότι έπρεπε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον τομέα»

Συμφοιτητής αν και σε διαφορετικό πρόγραμμα του κ. Χαλέβα ήταν και ο σημερινός Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του δήμου Βόλου, Γιάννης Πολυμενίδης. Ο κ. Πολυμενίδης έκανε μεταπτυχιακό στην πολεοδομία και χωροταξία, με την οποία έχει συνδέσει την επαγγελματική του πορεία την τελευταία 30ετία. Επί 30 περίπου χρόνια μέχρι και πριν από ένα εξάμηνο ήταν διευθυντής στην Πολεοδομία του Βόλου. Με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρακολούθησε εμπλούτισε τις γνώσεις του, παντρεύοντας τη θεωρία με την πρακτική και χθες πήρε το πτυχίο του. «Ξεκινάω και διδακτορικό», δήλωσε με ενθουσιασμό αν και οι σπουδές παράλληλα με την εργασία και τις οικογενειακές υποχρεώσεις δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Γιάννης Πολυμενίδης: «Ηταν εξαιρετικά ενδιαφέρον που έμαθα καινούργια πράγματα. Θα συνεχίσω με το διδακτορικό μου»

Ζητούμενο η εργασία

Λίγο νωρίτερα, τα πτυχία τους παρέλαβαν οι προπτυχιακοί απόφοιτοι των τμημάτων Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών Χωροταξίας και Πολιτικών Μηχανικών.

Τους αποφοίτους καλωσόρισε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν καθηγητές των τριών τμημάτων, οι οποίοι εστίασαν στις δυσκολίες εξεύρεσης εργασίας από αποφοίτους που όπως τονίστηκε θα πρέπει να ξεφύγουν από τις συμβατικές επιλογές κατά την αναζήτηση εργασίας και να αναζητήσουν εναλλακτικά πεδία απασχόλησης.

Ορκωμοσίες

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 2 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 1 της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου