ΤΟΠΙΚΑ

Ένας Σύρος θα παίξει για μία μόνο βραδιά στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

ένας-σύρος-θα-παίξει-για-μία-μόνο-βραδι-259224

Θα ταξιδέψει το κοινό στην «ανατολή των ήχων»

Ο συριακής καταγωγής Ζιάντ, από τους γοητευτικότερους ουτίστες και σύγχρονους βάρδους, θα παίξει για μία μόνο βραδιά στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε διαχρονικές μελωδίες και τραγούδια της Ανατολής, διαποτισμένα από το προσωπικό χρώμα της φωνής και της μαεστρίας του Ζιάντ. Μία βραδιά που θα κάνει ακόμη πιο μαγικές τις γιορτινές μας μέρες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο κτίριο του Παλαιού Στρατώνα, στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

O Ziad Rajab μεγάλωσε στο Χαλέπι της Συρίας σε ένα ιδιαίτερα μουσικό οικογενειακό περιβάλλον, από όπου πήρε και τα πρώτα του ερεθίσματα στο ούτι. Η πόλη αυτή υπήρξε άλλοτε φημισμένο σταυροδρόμι, όπου μουσικοί από όλο τον αραβικό κόσμο συνέρρεαν. Εκεί ο Ziad ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική.

Από το 1983 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ουτίστας συμμετέχοντας στο συγκρότημα του Συλλόγου Καλών Τεχνών του Χαλεπίου Sababalarube, ενώ από το 1988 ξεκινά να ζει μόνιμα στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται μουσικά και καλλιτεχνικά δίνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του μουσικού χώρου, μεταξύ των οποίων οι Ross Daly, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Βασίλης Σούκας, Haig Yazjian, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σωκράτης Μάλαμας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, αλλά και την Εστουδιαντίνα.

Τη μουσική βραδιά διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου με την υποστήριξη του Μουσικού Χωριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου