ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλαδικό θέμα…τα «μαντζούνια»

πανελλαδικό-θέματα-μαντζούνια-256846

Πανελλαδικό θέμα έγινε η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι ανεμβολίαστος ιδιώτης γιατρός στον Βόλο συστήνει σε ασθενείς, που νοσούν από κορονοϊό, θεραπείες «καρμπόν»,οι οποίες όμως σε άτομα με βαριά συμπτωματολογία δεν αποδίδουν. Αποτέλεσμαόταν σπεύδουν στο νοσοκομείο να είναι πλέον αργά αφού ο οργανισμός τους είναι διαλυμένος και η επιβάρυνσή του δυσκολεύει την αποθεραπεία τους.

Το όλο θέμα αναπαρήγαγαν όλα τα πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ίδια την ανθρώπινη ζωή να αψηφούν οι ασθενείς τις συστάσεις των γιατρών που συμβουλεύουννα μεταβαίνουν στο νοσοκομείο όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν.

Νεότερες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που συνεχίζει την έρευνα λένε ότι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου που έγιναν αποδέκτες περιστατικών ασθενών που έφτασαν σε ημιθανή κατάσταση, εξαιτίας της θεραπείας «καρμπόν» με αντιβίωση Claricid για έξι μέρες, βιταμίνη C,D3, ψευδάργυρος, L-GGlutmine και ασπιρίνη των 100 (salospir) σπεύδουν να συγκεντρώσουν στοιχεία, προκειμένου να καταγράψουν το εύρος και τον αριθμό ασθενών από όσους έχουν μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα στο Αχιλλοπούλειοσε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει τόσο σοβαρές επιπλοκές.

«Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει λειτουργός της ιατρικής που μπορεί συστηματικά να πείθει πολίτες που έχουν νοσήσει ότι με μία τέτοια θεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Το θέμα είναι σοβαρό. Πρέπει όσοι ασκούμε ιατρική να είμαστε υπεύθυνοι και επιστημονικά καταρτισμένοι σε ό,τι αναλαμβάνουμε», επισήμανε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος,επικεφαλής των κλινικών covid στο Αχιλλοπούλειο.

Ο κ. Μάνδρος πρόσθεσε επίσης ότι όσοι νοσούν από τον φονικό ιό δεν θα πρέπει να αψηφούν τα βαριά συμπτώματα, ειδικά αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επανέλαβε ακόμη πως εκτός από το εμβόλιο που είναι επιβεβλημένο να το κάνουν όλοι,όσοι στο πενθήμερο διαπιστώσουν ότι δεν ανακάμπτουν θα πρέπει απαραιτήτως να μεταβούν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις. «Δυστυχώς στην πλειονότητά τους οι ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στο Αχιλλοπούλειο υποτροπιάζουν κιόλας. Αυτό είναι τραγικό διότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πολλές φορές οι βλάβες που προκαλούνται είναι μη αναστρέψιμες», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου