ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για το επεισόδιο σε βάρος των πεθερικών του ο 46χρονος Αλβανός

στη-φυλακή-για-το-επεισόδιο-σε-βάρος-τω-254482

Προφυλακιστέος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατά συρροή κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 46χρονος Αλβανός, που την περασμένη Δευτέρα επισκέφτηκε τα πεθερικά του και προκάλεσε επεισόδιο.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αντί να ζητήσει «συγγνώμη» για τις πράξεις του και να δείξει μετανιωμένος, δεν παραδέχτηκε τίποτα. Υποστήριξε ότι υπήρξε απλά ένα φραστικό επεισόδιο, όταν πήγε να δει το παιδί του. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, συγγενής της οικογένειας της εν διαστάσει συζύγου του τού επιτέθηκε, ενώ είπε ότι ο πεθερός του τον απείλησε με στειλιάρι και όχι εκείνος.

Η απολογία του στον ανακριτή δεν έπεισε. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρατήθηκε με σκοπό να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας. Ο 46χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Στο παρελθόν μετά από εισαγγελική παραγγελία είχε διαπιστωθεί ότι έχρηζε περιορισμού σε ψυχιατρική κλινική. Ολοκλήρωσε τον εγκλεισμό, όμως τελικά απ’ ό,τι φάνηκε δεν υπήρξε βελτίωση στη συμπεριφορά του. Αντίθετα, την περασμένη Δευτέρα επισκέφτηκε τα πεθερικά του και άρχισε να φωνάζει, να ουρλιάζει, να τσιρίζει.

Προσπάθησε να μπει στο σπίτι, ενώ δεν του άνοιγαν και όταν τους είδε, επιτέθηκε με κοτρόνα στην πεθερά του, η οποία γλίτωσε από θαύμα. Αν την πετύχαινε η κοτρόνα, θα τραυματιζόταν σοβαρά. Επίσης,απείλησε με στειλιάρι τον πατέρα τής εν διαστάσει συζύγου του.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι απευθύνθηκε αναστατωμένο για βοήθεια στην Αστυνομία.Η σύλληψή του από την Ομάδα ΔΙΑΣ, που κινητοποιήθηκε άμεσα, ήταν θέμα χρόνου. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν μετά από λίγη ώρα.

Η ΕισαγγελίαΒόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης ενδοοικογενειακής βλάβης και σε βαθμό πλημμελήματος για ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου