ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος βανδάλων το I love Volos

στόχος-βανδάλων-το-i-love-volos-254291

Χτυπώντας με κλωτσιές και ομπρέλες, ομάδα έξι νεαρών κατέστρεψε τη φωτεινή πινακίδα καλωσορίσματος των οδηγών στο κέντρο της πόλης «I love Volos» που βρίσκεται μπροστά από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Δημαρχείου Βόλου και απέναντι από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ενα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία για δημότες και επισκέπτες της πόλης, για ζευγάρια, φίλους, ολόκληρες οικογένειες, έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στόχος βανδάλων, όπως κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας περίπου 20 ετών, καταγράφονται να χτυπούν με μανία τη φωτεινή πινακίδα. Κλωτσούσαν και χτυπούσαν με ομπρέλες για να σπάσουν την πινακίδα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5:37 το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου.

Οι φθορές που προκάλεσαν έγιναν αντιληπτές την επομένη το πρωί, οπότε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστων για πρόκληση φθορών σε δημοτική περιουσία.

Η φωτεινή ένδειξη καλωσορίσματος είναι αξίας 5.000 ευρώ και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι την καταστρέφουν. Και τον περασμένο Σεπτέμβριο και άλλες φορές στο παρελθόν δράστες έχουν προκαλέσει φθορές στο «I love Volos».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, τις κινήσεις της παρέας νεαρών κατέγραψε κλειστό κύκλωμα καμερών από διπλανές οικοδομές. Μάλιστα όπως ανέφερε, στο βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα των δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί.

Το συμβάν ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και αναμένεται να συνταχθεί δικογραφία σε βάρος τους.

«Εκεί φωτογραφίζονται χιλιάδες δημότες και επισκέπτες της πόλης. Πήγαν με μανία να σπάσουν, τι… Εχουν ταυτοποιηθεί. Θα πληρώσουν. Πραγματικά λυπάμαι τους γονείς τους», ανέφερε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Συνεχείς φθορές στη δημοτική περιουσία

Η φωτεινή πινακίδα δεν είναι ο μοναδικός στόχος βανδάλων. Συνεχείς είναι οι φθορές που προκαλούν στη δημοτική περιουσία άγνωστοι δράστες, χωρίς να σκέφτονται το κόστος αποκατάστασης που πληρώνουν όλοι οι πολίτες.

Καλαθάκια απορριμμάτων, παγκάκια, κολωνάκια αποτελούν διαρκή στόχο δραστών, που ξεσπούν πάνω σε αστικό και όχι μόνο εξοπλισμό, καταστρέφοντάς τον.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου