ΤΟΠΙΚΑ

Πλωτή πολιτεία στο λιμάνι έδεσε στο Βόλο

πλωτή-πολιτεία-στο-λιμάνι-έδεσε-στο-βό-25203

Κατέπλευσε και εντυπωσίασε το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica με 1.245 επιβάτες

Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica που έδεσε τη Δευτέρα στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 1.245 επιβάτες και 577 άτομα πλήρωμα. Το συνολικού μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας, κατέπλευσε στις 7.30 το πρωί και απέπλευσε στις 6 το απόγευμα για τον επόμενο προορισμό του.

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου, που προσέγγισε για ένατη φορά το λιμάνι του Βόλου, ακολουθεί το δρομολόγιο Σαβόνα, Ναύπλιο, Βόλος, με επιστροφή στη Σαβόνα.

Η πλωτή πολιτεία μετέφερε 321 Γάλλους, 133 Γερμανούς, 134 Ιταλούς, Αυστριακούς, Κροάτες, Πορτογάλους και δεκάδες ακόμη ξένους τουρίστες από διάφορες περιοχές της γης. Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο, οι επιβάτες κινήθηκαν στο Πήλιο, τα Μετέωρα και το τρενάκι, μέσω οργανωμένων εκδρομών, ενώ πολλοί παρέμειναν, παράλληλα, στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκτίθενται στο Μουσείο, αλλά και την εμπορική αγορά. Τους ξένους επισκέπτες υποδέχτηκαν εργαζόμενοι του Info Center του δήμου Βόλου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή. Παράλληλα, αναμένεται να προστεθούν και άλλες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη διάρκεια της χρονιάς, οι οποίες εκτιμάται ότι ανακοινωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου