ΤΟΠΙΚΑ

Θύελλα αντιδράσεων από τους «Χωρίς Μεσάζοντες»

θύελλα-αντιδράσεων-από-τους-χωρίς-με-251989

Στην 6η πανελλαδική συνάντηση του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου, με κύριο θέμα το νομοσχέδιο που προτείνει τη συνέχιση της δράσης του κινήματος με νομική υπόσταση ξεσηκώνοντας αντιδράσεις, θα συμμετέχει η «Ανωση – Εθελοντές Βόλου.

Η «Ανωση – Εθελοντές Βόλου» δηλώνει την αντίθεσή της με το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Τονίζει ότι αν και οι αληθινές αυτοοργανωμένες αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», που εδώ και πέντε χρόνια υλοποιούνται από πρωτοβουλίες πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι πολίτες και οι παραγωγοί μπορούν να συνεννοηθούν με αμοιβαίο όφελος, ωστόσο, αυτό ενόχλησε όλες τις κυβερνήσεις.

«Δυστυχώς, ενοχλεί σήμερα και την κατά άλλα “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χωρίς ίχνος ντροπής συζητά αυτές τις μέρες ένα νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις αγορές “Χωρίς Μεσάζοντες” που γεννήθηκαν μέσα από το γνωστό “κίνημα της πατάτας”», τονίζεται.

Στην πανελλαδική συνάντηση στην Κατερίνη, οι πολίτες και οι παραγωγοί του κινήματος θα συζητήσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους και απευθύνουν κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή.

«Σας καλούμε να είστε όλοι εκεί! Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Η αντίδραση της κοινωνίας που είναι με το μέρος μας θα είναι έντονη! Η 6η Πανελλαδική συνάντηση στην Κατερίνη, εκεί όπου γεννήθηκε το κίνημα της πατάτας θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κύκλου αγώνων και διεκδικήσεων των πρωτοβουλιών “Χωρίς Μεσάζοντες” απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία είχε κάνει σημαία της τα κινήματα των πολιτών, τα εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και σήμερα, όσα δεν μπορεί να τα χειραφετήσει προσπαθεί να τα διαλύσει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου