ΤΟΠΙΚΑ

Επισημάνσεις επί του προϋπολογισμού από Κων. Μαραβέγια και αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

επισημάνσεις-επί-του-προϋπολογισμού-251559

Η κυβέρνηση χτίζει μια Ελλάδα με ασφάλεια και ευημερία για όλους, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει όχι μόνο την αρνητική διεθνή συγκυρία της τελευταίας διετίας, αλλά και ένα οργανωμένο εσωτερικό μέτωπο αρνητών, υπογράμμισε στη Βουλή μιλώντας για τον προυπολογισμό ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας έκανε λόγο για αρνητές της σοβαρότητας και της ευθύνης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δυστυχώς και κόμματα της αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν απερίσκεπτα να παίζουν με την ζωή και την ευημερία των πολιτών, ενώ

καταγράφοντας τα αναπτυξιακά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας λίγο πριν το 2022, ο κ. Μαραβέγιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ελπιδοφόρα εκτίμηση της Deutsche Bank για ανάπτυξη 8,7% στην Ελλάδα, που φέρνει τη χώρα μας δεύτερη στην Ευρώπη αλλά και ψηλότερα ακόμα από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Κίνας για το 2021.

Ακόμη, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια εκμετάλλευσης της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα και κατήγγειλε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα και πολιτική «ότι να΄ναι», επισημαίνοντας ότι η μελέτη δεν καταλήγει σε νέα συμπεράσματα, παρά στη διαχρονική διαπίστωση ότι οι ΜΕΘ στα περιφερειακά νοσοκομεία χρήζουν ενίσχυσης. «Οταν αυτά συνέβαιναν σε εποχές κανονικότητας, είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι δεν θα ίσχυαν στον καιρό της πανδημίας, παρά την τιτάνια προσπάθεια που έγινε» διερωτήθηκε ο κ. Μαραβέγιας και σχολίασε ειρωνικά τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «το 99% των ανθρώπων που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν».

Τέλος, αναφέρθηκε στην στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, ο οποίος πήρε αποστάσεις από την κριτική του Αλ. Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Τα λέμε όλα και “μετά θα δούμε τι θα κάνουμε” ως κυβέρνηση». Οπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, «ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που θέλουν να προστατεύσουν τη σοβαρότητα τους, απορρίπτουν την λαϊκίστικη αντιπολίτευση τύπου «ότι να΄ναι» του κ. Τσίπρα. Και δεν είναι μόνος του ο κ. Φίλης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου