ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή γεύσεων και πολιτισμών στον Βόλο [εικόνες]

γιορτή-γεύσεων-και-πολιτισμών-στον-βό-251355

Γιορτή γεύσεων, λαών και πολιτισμών ήταν το 1ο ETHNIC FOOD FESTIVAL που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Βόλο, με τη συμμετοχή αλλοδαπών που διακρίνονται για το μαγειρικό τους ταλέντο.

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Λίνος Βίγκλας, τόνισε ότι οι γεύσεις γίνονται γέφυρες που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη γνωριμία μεταξύ των λαών.

Eκπρόσωποι διαφόρων χωρών παρουσίασαν παραδοσιακές γεύσεις από την πατρίδα τους, που έγιναν ανάρπαστες από τους παριστάμενους. Μεταξύ των συμμετεχόντων, οι νεαροί Χουσεΐν Αλαμίν και Αχμέτ Σαχίμ από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι φιλοξενούνται στα κοινωνικά διαμερίσματα της Αρσις, είναι μαθητές Γυμνασίου και όνειρό τους είναι να εργαστούν στην Ελλάδα.

Οι Χουσεΐν Αλαμίν και Αχμέτ Σαχίμ από το Μπαγκλαντές συμμετείχαν στη γιορτή

Λάτρης των εξωτικών γεύσεων και της ελληνικής κουζίνας η Μαρία Ερνάντες από τον Αγιο Δομίνικο, η οποία έχει εντάξει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, υπογράμμισε, από την πλευρά της, ότι είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούν οι λαοί γύρω από το τραπέζι.

Στο φεστιβάλ των έθνικ γεύσεων συμμετείχε επίσης η Μπέμπε Τσιόσα από τη Νιγηρία, η οποία ζει στην περιοχή μας με την οικογένειά της, και όπως υπογράμμισε της αρέσει η μαγειρική και έχει εντάξει τις γεύσεις της πατρίδας της στο καθημερινό τραπέζι.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Δήμου Βόλου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ήταν οι φορείς διοργάνωσης, στην οποία υπήρχαν συμμετοχές από: Αλβανία, Αφγανιστάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Κίνα, Μαρόκο, Μπανγκλαντές, Νιγηρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρωσία, Συρία.

Η Νιγηριανή Μπέμπε Τσιόσα παρουσίασε γεύσεις της πατρίδας της

Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι που φοιτούν ή φοίτησαν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας και έχουν καταγωγή από τις χώρες αυτές, όπως επίσης και πρόσφυγες – φιλοξενούμενοι των κοινωνικών διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ, ενώ συμμετείχαν επίσης συμμετέχουν γυναίκες Ρομά από το Αλιβέρι, απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης σπουδαστές τόσο του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου, όσο και του Ιδιωτικού ΙΕΚ Δήμου Βόλου. Την εκδήλωση στήριξε η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου