ΤΟΠΙΚΑ

Αυθαιρεσίες «βουλιάζουν» το οδικό δίκτυο του Πηλίου!

αυθαιρεσίες-βουλιάζουν-το-οδικό-δί-24951

Περιοχές των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, καταγράφοντας τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο οδικό δίκτυο και με τη συνδρομή των υπηρεσιακών παραγόντων να προχωρήσει στο συντονισμό των ενεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στόχο αποτελεί η απρόσκοπτη συνέχιση των έργων και ταυτόχρονα η εξεύρεση πόρων από αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ένταξη και άλλων έργων στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά όλα τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό κύκλωμα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης. «Σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των αυθαιρέτων κατασκευών σε πολλά σημεία των πρανών και ρείθρων του δρόμου, οι οποίες εμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή των υδάτων στα φρεάτια ομβρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές στο οδόστρωμα, διαβρώσεις και καθιζήσεις. Σε αυτή τη φάση επικεντρωνόμαστε στα άκρως επικίνδυνα σημεία, ενώ σε επόμενη φάση προγραμματίζουμε τις ενέργειες μας σύμφωνα με τη ροή της χρηματοδότησης, αλλά και τη συνεχή διεκδίκηση πόρων από την πολιτεία».

Παράλληλα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας προχώρησαν στον καθαρισμό των τάφρων στη διαδρομή Βόλος – Πορταριά – Χάνια, στον καθαρισμό των ρείθρων και στη διαγράμμιση της Ε.Ο. Βόλου – Βελεστίνου. Επίσης προχώρησαν στην επούλωση λάκκων στην διαδρομή Βόλου προς Στεφανοβίκειο, Βελεστίνου προς Χλόη, Αλμυρού προς Ανάβρα, καθώς και στις διαδρομές Βόλος Μελισσιάτικα – Γλαφυρές – Κερασιά – Κανάλια – Κεραμίδι, Μηλίνα – Τρίκερι, Μηλίνα – Πλατανιά και στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου μέχρι το Νεοχώρι.

Επιπλέον έγινε έλεγχος και τοποθέτηση σήμανσης όπου κρίθηκε αναγκαίο, στον οδικό άξονα Βόλου – Κερασιάς – Καναλίων και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου