ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΗΦΗ Βόλου

χριστουγεννιάτικη-γιορτή-στο-κηφη-βό-248265

Την Τρίτη 21/12/21 στο Κ..Η.Φ.Η. (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Βόλου διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή η οποία περιείχε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και την κατασκευή «Φάτνη της αγάπης» η οποία δημιουργήθηκε από τους ωφελούμενους με κολάζ. Η κατασκευή αυτή γέμισε ωραία συναισθήματα στους ηλικιωμένους και τους προετοίμασε για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Επιπλέον οι δραστηριότητες χειροτεχνίας και δημιουργικών κατασκευών αποτελούν εξαιρετικό θεραπευτικό μέσο για όλα τα ηλικιωμένα άτομα, εν γένει, και ειδικότερα για όσα πάσχουν από άνοια.

Η άνοια σε όλες της τις εκφάνσεις είναι μια περίπλοκη και ιδιόμορφη νόσος όταν προσπαθεί να δουλέψει κανείς θεραπευτικά. Αυτό γιατί ο κύριος στόχος είναι η νοητική ενδυνάμωση, ειδικά σε τελευταία στάδια όπου και το άτομο βιώνει έντονα τα συμπτώματα. Έτσι απαιτείται η στοχοθέτηση ανάλογα με τις ανάγκες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το προσωπικό.

Πολλές εξ αυτών των αναγκών μπορούν να καλυφθούν μέσω της δημιουργικής απασχόλησης. Εκεί, το άτομο μπορεί να ασχοληθεί με δραστηριότητες που εξασκούν την λεπτή κινητικότητα, τη μνήμη, την προσοχή, ενώ ταυτόχρονα να αποκτήσει μια αίσθηση ικανοποίησης από τις ικανότητές του, βλέποντας το όμορφο αποτέλεσμα στο τέλος. Επιπλέον τέτοιες δραστηριότητες προσφέρουν στιγμές χαράς, διασκέδασης, έκφρασης, ακόμα και γέλιου, στοιχεία πολύτιμα στην ζωή των ατόμων με άνοια. Οδηγούν το άτομο σε γενικότερη (νοητική, συναισθηματική, βιολογική) κινητοποίηση και σε σύνδεση με τον χρόνο και το περιβάλλον.

Η δομή ΚΗΦΗ Βόλου ανήκει στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Θεσαλλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ–ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ». Το προσωπικό και τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η. Βόλου εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία και αγάπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου