ΤΟΠΙΚΑ

Μαθηματικοί διαγωνισμοί στις 14 Νοεμβρίου

μαθηματικοί-διαγωνισμοί-στις-14-νοεμβρ-244520

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε. Μ. Ε.) διοργανώνει τον 76o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π. Μ. Δ.), «Ο ΘΑΛΗΣ», στα Μαθηματικά, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 9.00 π.μ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Την ίδια ημέρα και ώρα (Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 09.00), θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός, «Ο Θαλής για την Α’», για τους μαθητές της Α’ τάξης των Γυμνασίων του Νομού, που διοργανώνει το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε.

Επομένως, στο Μαθηματικό Διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Διδακτήριο του 1ου Γυμνασίου Βόλου (Κύπρου 48, Βόλος).

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 27 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016) και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2015).

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α’», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης για την Α’», που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016, που είναι και τελικός.

Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις επιτροπές είναι εθελοντική.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο Νομό Μαγνησίας την διοργάνωση του διαγωνισμού έχει αναλάβει το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. με τη βοήθεια και εθελοντική συμμετοχή των Μαθηματικών του Νομού.

Καλούνται οι μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά να λάβουν μέρος στον μαθηματικό διαγωνισμό. Σ αυτόν τον διαγωνισμό δεν υπάρχουν αποτυχημένοι. Ολοι όσοι θα λάβουν μέρος, θα έχουν το κέρδος της εμπειρίας, της συμμετοχής. Θα τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, να δουν από κοντά πως διεξάγονται τέτοιοι διαγωνισμοί.

Οι μαθητές που θα διακριθούν στους παραπάνω διαγωνισμούς, θα βραβευτούν από το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε ειδική τελετή, που θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί.

Για Πληροφορίες και διευκρινήσεις: Πέτρος Νικολουδάκης – 6974818406 και Κώστας Κομνός – 6972500760.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου