ΤΟΠΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο δώρο «ζωής» σε Βολιώτη νεφροπαθή

χριστουγεννιάτικο-δώρο-ζωής-σε-βολ-243440

Οι γιορτές ήρθαν λίγες μέρες νωρίτερα για έναν 65χρονο νεφροπαθή, οικογενειάρχη, από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος υποβλήθηκε σε πετυχημένη μεταμόσχευση νεφρού και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια η ζωή του είχε γίνει «μαρτύριο». Υποβάλλονταν αρχικά σε περιτοναϊκή κάθαρση και στη συνέχεια σε αιμοκάθαρση. Επί εννιά ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε λίστα αναμονής περιμένοντας να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Μέχρι πριν από 20 περίπου ημέρες όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων τον κάλεσαν να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι ήταν εμβολιασμένος «μέτρησε» διπλά. Ήταν ουσιαστικά το «διαβατήριο» για να γίνει η μεταμόσχευση.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλα τα σχετικά τεστ που πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθεί αν είναι συμβατός με το μόσχευμα, ο 65χρονος υποβλήθηκε στην επέμβαση. Παραμένει για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά. Οι γιατροί είναι πολύ αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.

Σε πελάγη ευτυχίας η οικογένειά του και ο ίδιος ευχαριστούν τον Θεό για αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο «ζωής» που θα βελτιώσει προς το καλύτερο την καθημερινότητά του.

Το μόσχευμα που έλαβε ο 65χρονος ήταν από πτωματικό δότη. Πρόκειται για μία 63χρονη Θεσσαλονικιά που «έφυγε», αλλά με τον θάνατό της χάρισε ζωή σε άλλους συνανθρώπους της.

Σημειώνεται πως το 2021 στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις μεταμοσχεύσεις. Δύο από ζώντες δότες και δύο από πτωματικούς.

Η μείωση των μεταμοσχεύσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι εμφανής. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επανέλαβε την έκκληση προς τους Βολιώτες να γίνουν δωρητές οργάνων.

«Η δωρεά οργάνων είναι μία πράξη ευθύνης και ανθρωπιάς απέναντι στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη», επισήμανε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου