ΤΟΠΙΚΑ

«Βουβά» Χριστούγεννα από σήμερα

βουβά-χριστούγεννα-από-σήμερα-243336

«Βουβές» θα είναι από σήμερα οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Βόλο, καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μέτρα που ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προβλέπουν μεταξύ άλλων απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων, ο Δήμος Βόλου ακυρώνει την προγραμματισμένη για μεθαύριο Κυριακή, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, βραδιά των φαναριών και παράλληλα τη συναυλία που θα ακολουθούσε με τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Η βραδιά των φαναριών ήταν η τελευταία από τις μεγάλες ανοιχτές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούσε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είχε προηγηθεί η φαντασμαγορική τελετή έναρξης με την Αννα Βίσση, η συναυλία με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και το αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου. Η συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη στη βραδιά των φαναριών θα ήταν η τέταρτη μεγάλη εκδήλωση. Είχαν παραγγελθεί περίπου 7.000 φαναράκια τα οποία θα «ελευθερώνονταν» στον ουρανό, είχε δημιουργηθεί σκηνή για τη φιλοξενία της συναυλίας, τα πάντα όμως «παγώνουν».

Δεν είναι η μοναδική εκδήλωση που ακυρώνεται εξαιτίας των μέτρων τα οποία ισχύουν έως τις 3 Ιανουαρίου. Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, δεν θα γίνει ούτε η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, που ήταν προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Ακυρώνονται επίσης όλες οι ανοιχτές εκδηλώσεις με επίκεντρο την πλατεία Αγίου Νικολάου και κεντρικούς δρόμους της πόλης: καλαντίσματα, παραδοσιακοί χοροί, χορωδίες, παραδοσιακά δρώμενα και έθιμα.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα κι έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά το πάρκο «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου η είσοδος γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και αστυνομικής ταυτότητας.

Κανονικά θα γίνουν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, στην Παλιά Ηλεκτρική, στο Αχίλλειο, στο Μουσείο Πόλης, στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεδομένου ότι πρόκειται για covid-free εκδηλώσεις, η είσοδος δηλαδή γίνεται μετά από επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και αστυνομικής ταυτότητας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που αναβάλλονται εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πέρυσι δεν είχε γίνει καμία εκδήλωση, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Φέτος, οι εκδηλώσεις «παγώνουν» μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί ο Δήμος Βόλου, αμέσως μετά την γνωστοποίηση των νέων μέτρων, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την εισήγηση σοβαρών επιστημόνων και την απόφαση της Κυβέρνησης για την λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την διάδοση του κορονοϊού, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου ματαιώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση για τη βραδιά των φαναριών και τη συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Επίσης ματαιώνονται και οι άλλες δημόσιες εκδηλώσεις και events».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου