ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Οι Έλληνες δεν θέλουν να ζήσουν τον εφιάλτη της «προοδευτικής διακυβέρνησης» Τσίπρα

μαραβέγιας-οι-έλληνες-δεν-θέλουν-να-ζή-243078

Τον τραγέλαφο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία, με τοποθετήσεις που αναιρούν η μια την άλλη, ανέδειξε με τοποθέτηση του για άλλη μια φορά ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με θέμα «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Εστιάζοντας την κριτική του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε «απονενοημένο άλμα στο κενό» το αίτημα για παραίτηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα, υπενθύμισε πως, όταν ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πρότεινε εκείνος, δεν είχε να αναφέρει ούτε ένα. «Το μόνο που ξαναείπε ήταν για τη κακιά λίστα Πέτσα και τα κακά Μέσα Ενημέρωσης», τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι στο φανταστικό σενάριο μιας «προοδευτικής διακυβέρνησης», που ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας, το πρώτο πράγμα που θα έκανε, θα ήταν να αντικαταστήσει την λίστα Πέτσα με μια άλλη λίστα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μαραβέγιας ανέτρεξε σε κάποια «μέτρα – προτάσεις» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάρτιο του ’20 μέχρι τον Νοέμβριο του ’21 και υπενθύμισε ότι:

  • Την άνοιξη του 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να «ανοίξει ο τουρισμός και η εστίαση» αλλά το καλοκαίρι του 2020 κατήγγελλε το άνοιγμα τους.
  • Το 2018 εξήγγελλε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για μολυσματικές ασθένειες και το 2021 τους απορρίπτει, αρνούμενος την υποχρεωτικότητα, ακόμα και για τους υγειονομικούς.
  • Πριν λίγες εβδομάδες δεχόταν την αδήριτη αναγκαιότητα των εμβολιασμών όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, αλλά απέρριπτε την υποχρεωτικότητα ως αντισυνταγματική.
  • Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήριζε πριν λίγους μήνες τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ως «πειραματικά» και τα όντως υπό δοκιμή μονοκλωνικά αντισώματα συγκεκριμένης πολυεθνικής τα αποκαλούσε την μόνη «άμεση και σωτήρια λύση», μέχρις ότου η ίδια η φαρμακοβιομηχανία να τα αποσύρει από την αξιολόγηση του ΕΜΑ.

Επιπλέον, ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εμβολιασμούς, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά το έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή -με την υπογραφή του ίδιου του κ. Τσίπρα- που διακηρύττει ότι «ο εμβολιασμός δεν αποτελεί «διαβατήριο» επιστροφής στην κανονικότητα για κανένα».

«Προφανώς οι πολίτες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν αυτόν τον τραγέλαφο, για αυτό φέρνουν στις δημοσκοπήσεις τη ΝΔ μπροστά με πάνω από 10 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες δεν θέλουν να ζήσουν τον εφιάλτη της «προοδευτικής διακυβέρνησης» Τσίπρα, όπου η Αριστερά δεν θα ξέρει τι ποιεί η αριστερά της… Για αυτό η κοινωνία συνεχίζει να εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως την μόνη επιλογή ευθύνης και σοβαρής αντιμετώπισης των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων διαφόρων υπουργείων κατά του κορωνοϊού, επικεντρώθηκε στον τομέα Υγείας και υπογράμμισε την παράταση κάθε ισχύουσας διάταξης που επιτρέπει εκτάκτως να διορίζονται ή να προσλαμβάνονται όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί, και νοσηλευτές, οι οποίοι θέλουν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ. Όπως είπε, ακυρώνεται έτσι για ακόμα μια φορά το λαϊκίστικο και κακόβουλο επιχείρημα περί μη ενίσχυσης των νοσοκομείων με όλο το διαθέσιμο προσωπικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τροπολογία με την οποία οριοθετείται η ευθύνη των θεραπόντων γιατρών κατά την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προτεινόμενη διάταξη θα βάλει φρένο στους παραλογισμούς εκείνων που στοχοποιούν υγειονομικούς, την ώρα που δίνουν στην πρώτη γραμμή την μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά και θα σώσει νοσηλευόμενους, τους οποίους κάποιοι με νομικά τερτίπια έχουν επιχειρήσει να βγάλουν από τα νοσοκομεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου