ΤΟΠΙΚΑ

Για τον Μάιο αναβλήθηκε η έφεση για τον εμπρησμό του Loft

για-τον-μάιο-αναβλήθηκε-η-έφεση-για-τον-242761

Δεν παραστάθηκαν βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης στο δικαστήριο

Αναβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για τον εμπρησμό του κλαμπ Loft, που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2013 στον Βόλο.

Χθες στο δικαστήριο δεν παραστάθηκαν οι μάρτυρες και αποφασίστηκε η δίκη να αναβληθεί. Ακόμη, το δικαστήριο επικύρωσε το ανυποστήρικτο της έφεσης, που άσκησε ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου.

Κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι δύο 36χρονοι Βολιώτες, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε ποινές φυλάκισης 4 ετών με αναστολή.

Χθες στο δικαστήριο ο ένας κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε, ενώ ο δεύτερος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Λόγω της απουσίας βασικών μαρτύρων για την υπόθεση, το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση για τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ είχε αποδώσει τον εμπρησμό του κλαμπ σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών από τους δύο 36χρονους, οι οποίοι μάλιστα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά από την Αστυνομία, οι δύο 36χρονοι διέρρηξαν το Loft, στη συνέχεια προκάλεσαν τον εμπρησμό και κατά τη φυγή τους εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες, με αποτέλεσμα τα ρούχα τους να πάρουν φωτιά.

Οι κατηγορούμενοι διακομίστηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας τους (πολλαπλά εγκαύματα) διακομίστηκαν στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονταν φρουρούμενοι.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου