ΤΟΠΙΚΑ

Γερμανικά γραμματόσημα με την υπογραφή Βολιώτη [εικόνες]

γερμανικά-γραμματόσημα-με-την-υπογρα-240887

Σημαντική διάκριση αποτελεί για τον Βολιώτη εικαστικό Κώστα Λουδοβίκο, ο οποίος αναπτύσσει διεθνή παρουσία, η αποτύπωση έργων του σε συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφορούν στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, τέσσερα έργα του Κώστα Λουδοβίκου από την εικαστική σειρά «Γραμματοζωάρια», τυπώθηκαν σε τέσσερα γραμματόσημα και εκδόθηκαν ως συλλεκτική σειρά στη Γερμανία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Τα «Γραμματοζωάρια», είναι μια πρόσφατη σειρά 24 έργων μου, τα οποία αποτελούν συνολικά μια εγκατάσταση και συνθέτουν τον Βωμό ενός Ευαγγελισμού», όπως αναφέρει ο δημιουργός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συγκεκριμένη σειρά εκτέθηκε σε μια τιμητική συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Λυών, μαζί με πολλά ακόμη έργα του δημιουργού, σε ένα παλιό Αββαείο, γυναικείο Μοναστήρι του 16ου αιώνα, και αποτελεί τμήμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της εργασίας του Μaster, το οποίο απέκτησε στην Εcole nationale superieure des beaux-arts της Λυών το 2016.

Τόσο η εξαιρετική έκθεση, με την ξεχωριστή σειρά «Γραμματοζωάρια», όσο και άλλες διεθνείς βραβεύσεις, διακρίσεις και συμμετοχές του διακεκριμένου εικαστικού σε μεγάλες διοργανώσεις, προσήλκυσαν το ενδιαφέρον γερμανικού πολιτισμικού φορέα, ο οποίος δραστηριοποιείται μέσα στο σύστημα της Εθνικής Γερμανικής Βιβλιοθήκης. Φανερά εντυπωσιασμένοι οι συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο φορέα, επικοινώνησαν με τον Βολιώτη δημιουργό και του ζήτησαν τέσσερα έργα από τη σειρά «Γραμματοζωάρια», στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας ανάδειξης σύγχρονων διεθνώς βραβευμένων καλλιτεχνών και έργων σε μεγάλους διαγωνισμούς και Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στον 21ο αιώνα.

«Μου εξήγησαν γιατί θεωρούν πολύ σπουδαίο το προσωπικό έργο μου, καθώς εκτιμούν τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια χαρακτηριστικά αυτών των δημιουργιών, στις οποίες ενσωματώνονται οι αρχαιοελληνικές καταβολές της Δυτικής Τέχνης, τα Βυζαντινά και ανατολικά ριζώματα, αλλά και ένα σύγχρονο, εντελώς προσωπικό και μοναδικό αίσθημα. Πιστεύοντας, λοιπόν, ότι στην εικαστική αυτή σειρά, παρότι σύγχρονη, σκιρτά μια διαχρονική ομορφιά και ενέργεια, για τον λόγο αυτό διάλεξαν τέσσερα από το σύνολο των 24 έργων» εξηγεί ο Κώστας Λουδοβίκος.

Τα τέσσερα αυτά έργα, μαζί με τα έργα ορισμένων ακόμη καταξιωμένων και διεθνώς βραβευμένων καλλιτεχνών, τυπώθηκαν σε μια ξεχωριστή συλλεκτική σειρά στη Γερμανία. «Αναμφίβολα το γεγονός αυτό τιμά τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική σκηνή και εμένα προσωπικά, αναβαθμίζοντας το προσωπικό καλλιτεχνικό μου έργο και τοποθετώντας αυτό το έργο, ιστορικά πλέον, μέσα και από τη φιλοτελική μαρτυρία, στον ευρύτερο πολιτισμικό και εικαστικό χάρτη του σύγχρονου δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού», υπογραμμίζει ο δημιουργός.

Ο ιδιαίτερα σεμνός εικαστικός και συγγραφέας, δημιουργεί και εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε Διεθνείς Μπιενάλε και Art Fairs στην Ευρώπη, στην Αμερική, στoν Καναδά και στην Κίνα. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βυζαντινές εκκλησιαστικές εικόνες και τοιχογραφίες, και παράλληλα ζωγραφική, σχέδιο και ποίηση. Δημοσιεύει επίσης βιβλία τόσο θεολογίας των εικόνων όσο και θεωρίας της Τέχνης. Εχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ υπάρχουν δημοσιεύσεις και αναφορές για το καλλιτεχνικό του έργο σε διεθνή περιοδικά και βιβλία Τέχνης στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου