ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος, το πρώτο λιμάνι της Regatta

βόλος-το-πρώτο-λιμάνι-της-regatta-2397

Ο ΟΛΒ, ο δήμος Βόλου και το Επιμελητήριο απέσπασαν δέσμευση στο συνέδριο της Sail Training International στην Ισπανία

Λιμάνι εκκίνησης για τη Regatta Historical Seas θα είναι ο Βόλος τον Οκτώβριο του 2016. Η από κοινού διεκδίκηση της Regatta από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το δήμο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο ετήσιο συνέδριο της SailInternational στη LaCorunna της Ισπανίας, πέτυχε. Οι τοπικοί φορείς απέσπασαν δέσμευση του βασικού υπεύθυνου Chief Operation Officer Gwyan Brown για τη διοργάνωση, τα events της οποίας το 2014 προσελκύουν στα συμμετέχοντα λιμάνια 4.382.000!

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Μεγάλο γεγονός για το λιμάνι του Βόλου και την πόλη αποτελεί η ανάληψη της Regatta Αιγαίο – Μαύρη Θάλασσα. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Ιωάννης Πρίγκος επισήμανε ότι στις Βόρειες χώρες γίνεται «πόλεμος» για τη διεκδίκηση και ανάληψη αντίστοιχων δραστηριοτήτων.

Oπως είπε, «η προσπάθεια αυτή του Ο.Λ.Β. αποτελεί μία συνέχεια στις ενέργειες εκείνες που αποσκοπούν στο να αναβαθμισθούν και να προβάλλουν τις δυνατότητες του Οργανισμού και εντάσσονται στην στόχευση για την ενδυνάμωση του ρόλου του λιμανιού μας στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, που είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης τόσο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας όσο και ολόκληρης της χώρας».

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου τονίζεται ότι:

«Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Sail Training International στη La Corunna της Ισπανίας, όπου ο Ο.Λ.Β. ΑΕ συμμετείχε σε μία προσπάθεια διεκδίκησης Regatta τα επόμενα έτη στην περιοχή μας, με λιμάνι αφετηρίας το λιμάνι του Βόλου.

Στην προσπάθειά μας αυτή συμμετείχαν τόσο ο Δήμος Βόλου όσο και το Επιμελητήριο Μαγνησίας με εκπροσώπους τους, μετά από πρόσκλησή μας.

Eγιναν συναντήσεις με υπευθύνους της S.T.I. (SailTrainingInternational), έγινε σαφής η παρουσία μας στο συνέδριο, αναλύθηκε η πρόταση διεκδίκησης από την περιοχή μας της Regatta Αιγαίο – Μαύρη Θάλασσα και στο τελικό ραντεβού με τον βασικό υπεύθυνο C.O.O (Chief Οperation Οfficer) Gwyan Brown της διοργάνωσης, πετύχαμε να αποσπάσουμε την υπόσχεση ώστε τον Οκτώβριο του 2016 να είμαστε λιμάνι εκκίνησης της Regatta Historical Seas.

Συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν την εκτέλεση του εγχειρήματος που απαιτούν μία επιτυχημένη διοργάνωση για την πόλη μας και στη συνέχεια θα προχωρήσει μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η υπογραφή σύμβασης».

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας Κορυφαία διοργάνωση για την πόλη και την περιοχή μας, η οποία με τη δημοσιότητα μπορεί να διοχετεύσει τουριστική κίνηση, είναι η Regatta για το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Οπως τονίζει με ανακοίνωσή του, δεδομένου ότι οι διοργανώσεις με τη σφραγίδα της Sail Training International έχουν κοινό απ’ όλο τον κόσμο, το Επιμελητήριο τονίζει ότι η διαφήμιση της Μαγνησίας θα είναι πολύ μεγάλη και θα έχει πολλαπλάσια οφέλη.

Ενδεικτικά παραπέμπει στα στοιχεία της Sail Training International από τις Tall Ship Regatta.

Οπως επισημαίνει: «Μόνο για το 2014 έγιναν οι παρακάτω αγώνες και διοργανώσεις:

• The SCF Black Sea Tall Ships Regatta
• The Tall Ships Races 2014
• The Falmouth-Royal Green wich Regatta 2014

Τα εν λόγω events παρακολούθησαν πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα 10 λιμάνια που φιλοξένησαν τα events τα επισκεφτήκαν περίπου 4.382.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών και χωρών.

Πιο συγκεκριμένα:

Η SCF Black Sea Tall Ships Regatta τον Απρίλιο & Μάιο προσέλκυσε περίπου 1.361.000 επισκέπτες συνολικά.

Η Tall Ships Races 2014 τον Ιούλιο & Αύγουστο προσέλκυσε περίπου 1,675,000 άτομα τα οποία επισκέφτηκαν όλα τα λιμάνια.

Η Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014 τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο προσέλκυσε attracted 230. 000 επισκέπτες στο Falmouth της Αγγλίας και 1.116.000 επισκέπτες στο Royal Greenwich του Λονδίνου.

Πάνω από 150 πλοία διαφόρων κατηγοριών πήραν μέρος και στα 3 γεγονότα.

Πάνω από 1.000 διεθνή ΜΜΕ κάλυψαν, μετέφεραν και αρθρογράφησαν τα εν λόγω γεγονότα και κατ’ επέκταση τις πόλεις και περιοχές αυτών. Πάνω από 1.000 δημοσιογράφοι, μέσα μαζικής ενημέρωσης, φωτογράφοι αλλά και περιοδικά, websites, bloggers κάλυψαν τα γεγονότα, ενώ πάνω από 175.000 διαφορετικά άρθρα και χιλιάδες φωτογραφίες και εικόνες από τις εκδηλώσεις εστάλησαν σε όλον τον κόσμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου