ΤΟΠΙΚΑ

Ανανεώνονται οι εξεταστικές επιτροπές ~ Στα 19 εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας

ανανεώνονται-οι-εξεταστικές-επιτροπ-23910

Κατατέθηκαν 240 αιτήσεις για 80 θέσεις στις επιτροπές ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων

Σε ανανέωση των εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες θα έχουν υπό την ευθύνη τους την ομαλή διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων στα 19 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο νομό, προχωρά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οι θέσεις στις εξεταστικές επιτροπές, που απαρτίζονται από 7 έως 8 μέλη, είναι έμμισθες, ωστόσο τις καταλάμβαναν επί σειρά ετών οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το αίτημα για ανανέωση σε ποσοστό 40% της σύνθεσης των εξεταστικών επιτροπών είχε καταθέσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ανταποκρίθηκε θετικά και προχωρά στην ανανέωση της σύνθεσης των επιτροπών σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Η αμοιβή ξεκινάαπό 150 ευρώ έως 300 ευρώ για τη θέση του προέδρου. Μόνο που κάθε χρόνο συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είχαν πρόσβαση στις επιτροπές και άρα στην έξτρα αμοιβή.

Ηδη με έγγραφό του στα σχολεία ο κ. Σαβελίδης, ζητά από όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται, να καταθέσουν αιτήσεις για τη στελέχωση των επιτροπών. Εως και χθες είχαν κατατεθεί περί τις 240 αιτήσεις για 80 θέσεις. Στις αιτήσεις αναγράφεται αν οι εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει ξανά στις επιτροπές, καθώςκαι η προϋπηρεσία τους. Με βάση αυτά τα κριτήρια θα γίνει και η επιλογή τους και κάθε χρόνο η σύνθεση των επιτροπών θα αλλάζει. Παράλληλα οι πρόεδροι των εξεταστικών κέντρων θα κληθούν να προτείνουν από τρία μέλη για τη συμπλήρωση των επιτροπών. Ισως σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης των εξεταστικών επιτροπών.

Θα ακολουθήσει ο ορισμός των επιτηρητών έως την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια θα γίνει η ενημέρωση των προέδρων, ενώ θα ακολουθήσουν σεμινάρια για τη διαχείριση των κρίσεων πανικού, δεδομένου ότι πέρσι καταγράφηκαν 11 περιστατικά στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας.

Χθες, στο μεταξύ, ξεκίνησαν και οι δοκιμαστικές εκπομπές του VBI, μέσω του οποίου θα γίνεται η λήψη και αναπαραγωγή των θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων για τους 1.881 υποψηφίους της Μαγνησίας θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου. Στις 22 Απριλίου τα μαθήματα σταματούν για τις διακοπές του Πάσχα, από τις οποίες οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 9 Μαΐου. Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις 16 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου