ΤΟΠΙΚΑ

Κίνηση παρατηρείται στα πρατήρια υγρών καυσίμων λόγω εορταστικής περιόδου

κίνηση-παρατηρείται-στα-πρατήρια-υγρ-238166

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των υγρών καυσίμων, με την αμόλυβδη βενζίνη να αγγίζει το 1,75 ευρώ στη Μαγνησία και το πετρέλαιο θέρμανσης το 1,20 αντίστοιχα. Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται, στο μεταξύ, στα πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της εορταστικής περιόδου, με το επίδομα θέρμανσης και το δώρο των Χριστουγέννων να λειτουργούν ενισχυτικά για την τοπική αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αναθερμάνθηκε τις τελευταίες μέρες το καταναλωτικό ενδιαφέρον, με την πρόεδρο του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών Βάσω Κοντοχρήστου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση της κινητικότητας και αναμένουμε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο λόγω της εορταστικής περιόδου».

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν υψηλές, εντούτοις, οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνονται σε ικανοποιητικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται καύσιμη ύλη για τις γιορτινές μέρες. Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται, στο μεταξύ, και στη βενζίνη, από γηγενείς και επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν τις γιορτινές μέρες.

Ενθαρρυντική η εικόνα στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας με τα Χριστούγεννα σε απόσταση αναπνοής, σε αντίθεση με την μειωμένη κίνηση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κοντοχρήστου «ελπίζουμε να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πωλήσεις, για να καταφέρουμε να καλύψουμε πάγιες και έκτακτες υποχρεώσεις».

Σχολιάζοντας τις τιμές στα καύσιμα, η πρόεδρος των βενζινοπωλών υπογραμμίζει ότι «παραμένουν σε υψηλά επίπεδα» ενώ εκτιμά ότι η ίδια εικόνα θα διατηρηθεί και τη νέα χρονιά, «τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα».

Τονωτική ένεση για την αγορά το επίδομα θέρμανσης, με το ποσό να είναι μεγαλύτερο φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ κυμαίνεται από 200 ευρώ μέχρι και 450 ευρώ ανάλογα με τα περιουσιακά, εισοδηματικά κριτήρια και τον αριθμό παιδιών.

Τόνωσε τις πωλήσεις το επίδομα θέρμανσης, καθώς τα χρήματα πιστώθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι είχαν λάβει και πέρυσι το επίδομα, ενώ σε όσους το λαμβάνουν για πρώτη φορά φέτος, θα πιστωθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Ανάσα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους πρατηριούχους το επίδομα θέρμανσης, ενώ όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος των βενζινοπωλών, αποτελεί ένα μέτρο που τονώνει τις πωλήσεις πετρελαίου σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου