ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν 300 ευρώ για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας

επεσαν-300-ευρώ-για-τη-χρήση-της-προστατε-236344

Τσουχτερά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ θα πληρώσουν εννέα πολίτες που πιάστηκαν προχθές σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Βόλου να μη φορούν την προστατευτική τους μάσκα και μάλιστα εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ενόψει των εορτών και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυναμική μετάλλαξη της Omicron επιβλήθηκε με ΚΥΑ παραμονή των Χριστουγέννων υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους ανεξαιρέτως, τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς.

Δυστυχώς, όμως, στον έλεγχο προχθές των αστυνομικών εντοπίστηκαν πολλοί οδηγοί οχημάτων ακόμη και υπάλληλοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μη τηρούν το προστατευτικό μέτρο.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 6 οδηγούς οχημάτων που δεν φορούσαν την προστατευτική τους μάσκα και σε 3 υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε όλους ανεξαιρέτως επιβλήθηκαν τα τσουχτερά πρόστιμα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 4 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ το καθένα ξεχωριστά για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου εντός καταστημάτων.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πορεία της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και το προσωπικό που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας δίνει μεγάλο αγώνα για να διαχειριστεί την κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου