ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση μετά από 56 χρόνια

συνάντηση-μετά-από-56-χρόνια-235048

Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν 56 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους το 1961 οι παλιοί συμμαθητές του 3ου και του συστεγαζόμενου (τότε) 6ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Τα παιδιά που έπαιζαν κάποτε ξέγνοιαστα στην ίδια σχολική αυλή, θα συναντηθούν ξανά το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο ξενοδοχείο «Παρκ», προκειμένου να θυμηθούν τα παλιά και να μοιραστούν ευχάριστα στιγμιότυπα της ζωής τους.

Το δύσκολο εγχείρημα έγινε πράξη χάρη στην υπομονή και τη επιμονή του Κωνσταντίνου Δουβή, παλιού απόφοιτου του 3ου Δημοτικού, ο οποίος αναζήτησε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους τις μαθητικές λίστες της συγκεκριμένης περιόδου, προκειμένου να προσκληθούν όλοι οι συμμαθητές.

Νοσταλγική φωτογραφία παλιών μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

«Αρχές Σεπτεμβρίου στη συνάντηση αποφοίτων του 2ου Λυκείου Αρρένων Βόλου στην «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ» συζητώντας με τον παλιό φίλο και συμμαθητή Χάρη Δημητρίου, είχα την ιδέα να πραγματοποιήσουμε και μία συνάντηση παλιών συμμαθητών/τριών του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Στην αρχή φαινόταν πολύ δύσκολο έως απίθανο, αλλά αποφάσισα να τα καταφέρω» αναφέρει ο ίδιος.

Αρχικά απευθύνθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για τα παλιά μαθητολόγια, τα οποία ανακαλύφθηκαν τελικά, στα ΓΑΚ Μαγνησίας. «Ταυτόχρονα ενημέρωσα την καλή φίλη Βήλια Μπαξεβανίδου του 6ου Δημοτικού Σχολείου σχετικά κι αποφασίσαμε να το επιχειρήσουμε από κοινού, τα δύο σχολεία, αφού τότε είμαστε συστεγαζόμενοι κι εν συνεχεία πολλοί από εμάς είχαμε φιλικές επαφές μεταξύ μας» συνεχίζει ο κ. Δουβής.

Η προσπάθεια στέφθηκε, τελικά, από επιτυχία κι έτσι κατέστη δυνατή η διοργάνωση της παραπάνω συνεστίασης, που αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς έχουν προσκληθεί και παλιοί δάσκαλοι. Το κουδούνι του κεφιού θα σημάνει στη συγκέντρωση της 9ης Δεκεμβρίου και όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δουβής, είναι ικανοποιημένος, διότι έφερε εις πέρας τη δύσκολη προσπάθεια, ενώ σημείωσε ότι «πηγαίνοντας στο δημοτικό οι συμμαθητές μας ήταν η πρώτη μας εξω-οικογενειακή κοινωνική επαφή και η πρώτη κοινωνική ομάδα που συμμετείχαμε. Θα είναι πολύ συγκινητικό να ξαναβρεθούμε πάλι όλοι μαζί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου