ΤΟΠΙΚΑ

Δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτους 2022 από την Μητρόπολη Δημητριάδος

δοξολογία-για-την-υποδοχή-του-νέου-έτο-234792

Με ιδιαίτερη προσοχή και με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να υποδεχθεί το νέο έτος 2022 και να εορτάσει την Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου.

Την παραμονή της εορτής (31/12), στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Τοπικής μας Εκκλησίας, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του λαού μας.

Στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα αναμεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube, από τον τηλεοπτικό σταθμό Astratv και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Ορθόδοξη Μαρτυρία”.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, η οποία θα αναμεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube, από τον τηλεοπτικό σταθμό astratv και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Ορθόδοξη Μαρτυρία”.

Την παραμονή, επίσης, της Πρωτοχρονιάς, από τις 9μ.μ. έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, επί τη υποδοχή του νέου χρόνου, στο τέλος της οποίας θα ευλογηθεί η Βασιλόπιτα της ενορίας.

Στις 11μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου θα ψαλεί ο Εσπερινός και στις 12 η Δοξολογία για την είσοδό μας στο νέο έτος, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Τέλος, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στις 11.30π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του νέου έτους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου