ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση στα λεωφορεία

αυξημένη-επιβατική-κίνηση-στα-λεωφορ-232127

Αυξημένη επιβατική κίνηση παρατηρείται σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία λόγω της εορταστικής περιόδου και των καταναλωτών που κατευθύνονται προς την εμπορική αγορά του Βόλου, είτε σε άλλες πόλεις. Τονωτική ένεση η κίνηση της εορταστικής περιόδου και στις δύο περιπτώσεις, με τις αστικές και τις υπεραστικές συγκοινωνίες να βρίσκονται στο επίκεντρο της εορταστικής περιόδου.

«Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Το υπόλοιπο διάστημα δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κίνηση» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Με διπλές μάσκες, πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε νόσησης είτε ράπιντ τεστ 48 ωρών η επιβίβαση στα υπεραστικά λεωφορεία, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Κολυνδρίνης «η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών είναι συνεργάσιμη και τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα».

Διπλάσια δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας το προηγούμενο διάστημα, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε αυξημένη κίνηση είναι ανάσα για μας, μετά από όλα αυτά που έχουμε υποστεί τα δύο τελευταία χρόνια».

Στα αστικά λεωφορεία

Κίνηση παρατηρείται, στο μεταξύ, και στα αστικά λεωφορεία, με επιπλέον δρομολόγια να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, για την αποφυγή του συνωστισμού, κυρίως τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκο Ευαγγελινό, η επιβατική κίνηση, στο σύνολό της, είναι σαφώς μικρότερη σε σύγκριση με το 2019, και υπολογίζεται ότι αγγίζει το 50% των δεδομένων που ίσχυαν πριν από την πανδημία.

«Το επιβατικό κοινό χρησιμοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις του στην πόλη. Ο κόσμος είναι πλέον εξοικειωμένος με τη χρήση της διπλής μάσκας και τηρεί απαρέγκλιτα τα ισχύοντα μέτρα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι συγκρατημένος» υπογραμμίζει ο κ. Ευαγγελινός.

Αυξημένα τα δρομολόγια λόγω της εορταστικής περιόδου, με το σύνηθες πρόγραμμα να επανέρχεται μετά την εορταστική περίοδο. «Υπήρξε κινητικότητα, αλλά όχι μεγάλη. Λόγω των αυξημένων δρομολογίων δεν υπάρχει συνωστισμός» αναφέρει ο πρόεδρος και προσθέτει ότι «ελπίζουμε και ευχόμαστε τη νέα χρονιά να επανέλθουν οι ρυθμοί της καθημερινότητας στην πόλη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου