ΤΟΠΙΚΑ

Επιστήμονες από ΗΠΑ και Καναδά στην «υπηρεσία» του Π.Θ. για έρευνα

επιστήμονες-από-ηπα-και-καναδά-στην-υ-230679

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα Ελληνικής Διασποράς (GDFP) για να φιλοξενήσει επτά μελετητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για να εργαστούν σε συνεργασία με καθηγητές του ιδρύματος σε επτά ερευνητικά έργα που καλύπτουν διάφορα επιστημονικά πεδία.

Τα πρότζεκτ που θα εκπονηθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι επτά από τα συνολικά 38 έργα στα οποία θα συνεργαστούν μέλη της ελληνικής και κυπριακής ακαδημαϊκής διασποράς με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεργάτες στην Ελλάδα. Στόχος η συν-ανάπτυξη των προγραμμάτων σπουδών, η συνεργατική έρευνα, η μεταπτυχιακή και προπτυχιακή έρευνα κατάρτισης και καθοδήγησης κατά τους προσεχείς μήνες.

Το GDFP, που βρίσκεται στο τρίτο έτος λειτουργίας του, έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την κυκλοφορία «εγκεφάλων» μεταξύ ελληνικών πανεπιστημίων και πανεπιστημίων στο εξωτερικό και να αναπτύσσει μακροπρόθεσμες, αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF) και διοικείται από το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (IIE) σε συνεργασία με το Ιδρυμα Fulbright στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι έχουν χορηγηθεί 87 υποτροφίες από την έναρξη του προγράμματος.

Οι υποτροφίες αφορούν στα πανεπιστήμια υποδοχής και καλύπτουν μεταφορές, ημερήσια επιδόματα, ασφάλιση υγείας για τους επισκέπτες καθηγητές. με τους μελετητές και καλύπτουν τις δαπάνες για επισκέψεις έργων μεταξύ 14 και 90 ημερών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, των ημερήσιων επιδομάτων, των επιδομάτων υλικών και της ασφάλισης υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου