ΤΟΠΙΚΑ

Ευχές και προγραμματισμός από την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων

ευχές-και-προγραμματισμός-από-την-αμφ-228478

Το Συμβούλιο της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων με ανακοίνωση δίνει ευχές για το νέο έτος και ενημερώνει ότι το 2022 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση, η οποία γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Όπως ενημερώνει, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί όταν προκύψουν οι κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες και πιθανότατα την άνοιξη. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση – ειδοποίηση.

Τη νέα χρονιά επίσης έχει προγραμματιστεί το 7ο Διεθνές Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις», η σχετική προκήρυξη του οποίου έχει αναρτηθεί και κοινοποιηθεί στα μέλη.

Το συνέδριο, το οποίο γίνεται μετά από αναβολή λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο, στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2022 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 το Καραγκούνικο Αντάμωμα, επίσης στο Βελεστίνο.

«Στις 8, 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022, η ψυχή και η καρδιά των καραγκούνηδων χτυπούν δυνατά στην γεννήτρα και τροφό του Ρήγα Βελεστινλή, στο Βελεστίνο. Θα είμαστε όλοι εκεί, να πούμε για άλλη μια φορά το «Φίλοι μ’ καλώς ορίσατε»!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου