ΤΟΠΙΚΑ

Εφιάλτης κρουσμάτων με 1.178 μολύνσεις στη Μαγνησία το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

εφιάλτης-κρουσμάτων-με-1-178-μολύνσεις-στ-228431

Η επέλαση του κορονοϊού στη Μαγνησία συνεχίζεται, με τα κρούσματα πλέον σε καθημερινή βάση να φτάνουν σε ασύλληπτα νούμερα. Το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς στον νομό επιβεβαιώθηκαν 1.178 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί μαύρο αρνητικό ρεκόρ, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Ο υψηλός αριθμός μολύνσεων ουσιαστικά επιβεβαιώνει την υψηλή υπερμεταδοτικότητα που υπάρχει στον γενικό πληθυσμό λόγω της Ομικρον, με τον ιό να «χτυπά» πλέον αδιακρίτως εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η διαφορά βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι πλήρως εμβολιασμένοι που νοσούν από τη μετάλλαξη Ομικρον δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς οι νοσηλείες μπορεί να κινούνται κάτω από τις 70, δεν θέλουν όμως να ρισκάρουν με πρόωρες εκτιμήσεις όποια πρόβλεψη, για αυτό και επιμένουν ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, να αποφεύγεται ο συνωστισμός και φυσικά όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν, προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 505 κρούσματα, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 378. Χθες, Κυριακή 2 Ιανουαρίου οι μολύνσεις ήταν 295.

Σε αυτές δεν έχουν συνυπολογιστεί τα «θετικά» που έχουν προκύψει από rapidtest και μοριακά που έχουν γίνει σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία, καθώς τα αποτελέσματα θα καταχωρηθούν σήμερα στο σύστημα.

Τέλος, το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν δύο θάνατοι στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για έναν 75χρονο ανεμβολίαστο άντρα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 10 Δεκεμβρίου και κατέληξε, ενώ χθες πέθανε μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν σε κλινική covid.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου